Нинова иска Василев да каже дали има пари да се помогне на пострадалите от наводненията

Булфото
share

Председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Корнелия Нинова поиска министърът на финансите Асен Василев да бъде поканен днес в Народното събрание в рамките на парламентарния контрол и да каже дали има средства във фонда за бедствия.

Всички виждате колко е тежко положението с наводненията в страната, трябва държавата изключително бързо да реагира, а това означава да подпомогне финансово пострадалите хора, аргументира се тя. Сигурни сме, понеже сме в средата на годината, без редовен бюджет, че във фонда за подпомагане при бедствия и аварии няма пари, изхарчени са, посочи Нинова. Нека да го поканим, да каже какво е състоянието във фонда, допълни тя. Нинова поиска Василев да дойде при депутатите и да каже има ли нужда парламентът да гласува целева помощ, за да гарантират на тези хора, че много бързо и спешно държавата ще им помогне.

Депутатите закриха Държавната петролна компания

Тези наводнения в Северозапада ще имат много дълготрайни последици, именно от тази гледна точка - демографски въпрос, развитие на районите, коментира лидерът на БСП. Тя посочи, че познава лично последиците от такива наводнения, от Мизия. Младите хора си взимат децата и се изнасят, дори не си възстановяват къщите, добави Нинова.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков каза, че министър Асен Василев участва в Съвета на икономически и финансови въпроси ЕКОФИН, но все пак ще се обадят в Министерството на финансите.

Водещи новини

Още новини