Румен Гечев (БСП): ГЕРБ и ПП-ДБ направиха търговия с децата от втори, трети и четвърти клас

  • 15 юни 2023 11:16

  • 2376
  • 0
© Novini.bg

На практика колегите от ГЕРБ и ПП-ДБ направиха търговия с децата от втори, трети и четвърти клас. Те не се съгласиха тези деца да получат същата подкрепа от 300 лева в началото на учебната година, а колегите от ГЕРБ, за да подкрепят това, си оттеглиха предложението, с което на практика забранихме на правителството да рови във фискалния резерв и да ползва средствата, които са от европейските фондове за реализация на различни програми. Това заяви Румен Гечев от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е пред журналисти.

„Ние предупредихме, че през 2010 г. по същия начин ГЕРБ подкрепиха Дянков да вземе 1,4 млрд. лв. от фонда на Здравната каса, прехвърли го за изплащане на пенсии и тези пари почти никога не бяха върнати. Станахме свидетели на нещо грозно и антисоциално”, категоричен е той.

„Т.нар. партньори са се хванали за гушите и се търкалят. Никой не може да прогнозира колко време ще изкара това правителство. Нашата политика е ясна, от полза за всички български семейства с деца. Изумени сме, че за децата се правят такива мръсни търговии”, подчерта той.

„Каква е гаранцията, че този бюджет ще действа до 31-ви? А ако не бъде приет? Като го удължим, ще получат ли децата пари? Или по-скоро ще получат, ако реши МС. Говорейки с колегите нормално, те нямат такива намерения. Имат проблеми с приходната и разходната част на бюджета. Вместо да предприемат други фискални мерки, те сега ще посегнат на фискалния резерв, за да ползват средствата следващите месеци”, каза още той.

НА ЖИВО: Спор в НС! Депутатите смятат кои деца от 2 до 4 клас да получават помощи

Според него ПП-ДБ си стиснаха ръцете за сметка на парите, които можеха да гарантират на нашите деца от втори, трети и четвърти клас. Той е категоричен, че отговорността си остава тяхна.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2376 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини