ДСБ: Вкараха мафията в ЕС (видео)

share

Необходимо е ново национално съгласие между българските политици за европейски правила у нас, защото ЕС не разполага с механизми пряко да ги въведе. Престъпността и мафията вредят на икономиката и доходите на всеки един от нас.

Това каза на пресконференция на ДСБ Радан Кънев от "тъмносините". По думите му, двете последователни правителства, критикувани в  доклада на Европейската комисия по правосъдие и вътрешен ред, са вкарали мафията в ЕС, а не българските граждани в Европа.

"Няма да участваме във вота на недоверие, защото смятаме, че в този парламент няма национално съгласие. Там доминират само партиите от тройната коалиция и ГЕРБ. Парламентът обслужва БСП и ГЕРБ. Управляващите са доволни от вота, защото той им дава възможност да прехвърлят проблемите върху предишния кабинет. Ще продължаваме да настояваме за промяна в системата на правосъдие", заяви той.

"Уважаваме правилата на демокрацията, но не очакваме смислен дебат по вота на недоверие, затова смятаме, че участието ни е безсмислено. Ще видим само прехвърляне на отговорности по време на дебата, това сме го виждали и преди. Кое управление от двете е по-лошо е тяхна работа, ние няма да участваме. Правителствата на Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов вкараха мафията в ЕС и ни оставиха да се оправяме. Когато видим, че малкият и среден бизнес се ползва от европейските пари, това е добре, това намалява броя на бентлитата. Това обаче не е налице в момента", каза Петър Москов.

От ДСБ уточниха, че няма да гласуват "въздържал се" по време на вота на недоверие, а няма да присъстват в пленарната зала, за да не поддържат кворума. Още в началото на дебатите в пленарна зала чрез декларация  депутатите от ДСБ ще призоват много мотивирано партньорите си  от СДС в ПГ на Синята коалиция също да се включат към  своеобразния "бойкот".

"Решението да напуснем пленарната зала не е индиректна подкрепа за ГЕРБ, такава не може да има към политика, която се е  провалила", категоричен беше Москов.

Според ДСБ изходът е в нов политически вот. Петър Москов е убеден, че "тъмносините" със  сигурност ще влязат в новия парламент.

Водещи новини

Още новини