Цветанов за "Магнитски": Показва зависимостта ни от Русия, пряко свързана с корупционни схеми

Булфото (архив)
share

Всяка една политическа криза генерира много напрежение и лоши управленски решения - миграционната тема е една от тях. Това рефлектира върху всички сектори в страната - икономика, инфлация, отсъствие от световната сцена. Това заяви лидерът на “Републиканци за България” Цветан Цветанов в предаването “Денят започва” по БНТ.  

Всичко по темата:
Новите санкции "Магнитски" 102

Ако не бъде подкрепена "Гранична полиция и ако не бъдат инвестирани допълнителни средства за границата ни с Турция, проблемите ще нарастват. Оперативната дейност според мен отсъства. Не е нормално вътрешният министър, както заяви вчера, да казва, че мерките, които предприема МВР, водят до действия на трафикантите да правят укрития и да прекарват мигранти. България влезе в международния обмен с това как не може да противодейства на миграционния натиск, коментира Цветанов. 

Този миграционен поток ще се увеличава. След земетресението в Турция не ни очаква хубаво лято. Системни проблеми в сектора за сигурност са в основата на това, което наблюдаваме като резултат. Има липса на оперативна информация. България влезе в международния обмен с това как не може да противодейства на миграцията. Когато не познаваш система, когато през последните години има случаи с такова поведение - това е или липса информация или наблюдаваме управленска немощ. Липсва управленска програма, политики и хоризонт. Ние вървим след събитията, посочи Цветанов.  

Според него трябва да има двустранно сътрудничество между България и Турция. По думите му страната ни отсъства от международната сцена.  

Санкциите по “Магнитски” са голям проблем за страната. Това показва какво се случва през последните няколко десетилетия в странат ни - зависимостта ни от Русия, която е пряко свързана с корупционни схеми. Оценката ще е в негативен план на следващите избори. Определени лица прокараха Турски поток. Това не беше ли политиката на Путин да заобиколи Украйна. Тук е проблемът, че ние обслужваме руските интереси за сметки на българския избирател, данъкоплатец. Лишихме се от тръба с уредени доставки за сметка на друга, която беше 90% заета от „Газпром“, добави лидерът на “Републиканци за България”.  

Специално за Владислав Горанов, там няма геополитика, но там има действия, които са предприети от друг човек, който е дал някакви показания, които за голямо съжаление не са били анализирани и не са проверени по надлежния процесуален ред в страната. Затова може би отвън ни казват какво е трябвало да се направи. Когато създадохме “Републиканци за България” искахме да бъде алтернативата. В управлението на Борисов трябва да направим разграничение между трите му мандата, каза още той.  

"Републиканци за България" се целят към местните избори, защото смятат, че провеждането на много предсрочни парламентарни избори не променя представителността в НС, а я вкарва в още по-задънена улица, обясни още Цветанов.  

Той още веднъж заяви подкрепата си за новтаа коалиция “Продължаваме промянта - Деморатична България”. Като ги определи като добър, светъл лъч.  

Всичко по темата:
Новите санкции "Магнитски" 102

Водещи новини

Още новини