Политолог: Мълчанието на първите две политически сили е неадекватно

  • 04 април 2023 17:55

  • 1491
  • 0
Политолог: Мълчанието на първите две политически сили е неадекватно
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

Вече става прекалено и честите избори вредят на държавата. Тази политческа нестабилност не може да продължава. Трябва да се намери някаква формула, колкото и трудно да е. Няма нищо лошо в един парламент с 4-годишен мандат да има примерно 2-3 различни коалиционни правителства. Партиите трябва да поставят важните теми за обществото на масата. Аз смятам, че има 50% шанс да се формира правителство. 

Всичко по темата:
Новите санкции "Магнитски" 102

Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS политологът доц. Милен Любенов, който коментира резултатите от предсрочните избори на 2 април.  

Борисов няма да говори до четвъртък, изчаква окончателните резултати от изборите

"ГЕРБ са първа политическа сила, те ще получат първия мандат и всичко е в тяхното поле. Аз изключвам директна коалиция между ГЕРБ и ПП - ДБ. По-скоро смятам, че ПП - ДБ няма да пречат. Може да се намери някаква формула на едно широко и експертно правителство, което да се подкрепя от партиите. Мълчанието на първите две сили след изборите е неадекватно. Най-малкото техните избиратели очакват някаква оценка и анализ на изборните резултати. Време е да чуем от политическите лидери какво смятат да правят, защото иначе остава усещането, че се върши нещо задкулисно. Всяка една партия трябва да има стратегия как ще процедира след изборите", категоричен бе той. 

ПП - ДБ с първа реакция след изборите

"Резултатите на изборите може да дадат кураж на ПП - ДБ за местните избори. Най-реалистично изглежда да бъде спечелена София, но все пак ситуацията при тях изглежда сложна, защото те се бяха подготвили за победа на парламентарните избори. БСП продължава да има много сериозни проблеми и ерозира електорално. според мен тези проблеми ще продължат да се задълбочават. Видеонаблюдението на броенето на бюлетини беше абсолютно безсмислено. Този въпрос трябва да се реши веднъж завинаги. Не може всеки парламент да променя Изборния кодекс. Видя се, че 60% от гражданите гласуваха с машини и тезата, че хартиената бюлетина ще вдигне избирателната активност не издържа", коментира доц. Любенов. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1491 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини