Тома Биков от ГЕРБ сравни политиката с крипто

БНТ
share

Да се намери отговора на въпроса дали компанията Nexo е имала отношения с политическия живот у нас. За това настоя Тома Биков от ГЕРБ в ефира на БНТ.

„Това за БНБ – спомних си за ожесточената битка между Андрей Гюров и Любомир Каримански, която беше в основата на падането на предходното правителство. Не мога да правя връзки, може само да спекулираме и да кажем какво сме се присетили”, отговори той на въпрос дали може да свърже Гюров и криптокомпанията Nexo.

„Никога не съм определял американците като добри или лоши, защото не мисля, че има само едни американци. Ако службите на САЩ водят разследвания по някакви казуси, това е тяхно задължение. Важното е да види това, което касае България – доколко тази компания е имала отношения с българската политика. Дай боже да не е имала, не казвам, че задължително е имала, но трябва да си зададем този въпрос”, допълни той.

Според него има нещо символично в крипто: „Ние сме в такова състояние в политиката, уж нещо има, но не можем да го видим, а накрая нещо гръмва.”

Тома Биков пак погна ПП за NEXO

"Ние си имаме избиратели, нямаме притеснения от конкуренция. За да постигнем успехи, ние трябва да положим много усилия – докато не го разберем това, няма да се случи нищо хубаво", каза още той.

Той смята, че третият път е по-труден от първия, визирайки третия мандат: "Това трябва да си дадем сметка. Знаем, първият мандат не мина. Трябва да си кажем, че третият мандат не носи легитимността на първата политическа сила, той е много по-сложна структура. Реалистичният вариант за правителство е „Демократична България”.

Водещи новини

Още новини