Тома Биков посочи кой трябва да е премиер и добави: Имаме четири варианта за персонален състав на МС

  • 30 април 2023 18:38

  • 4678
  • 52
Тома Биков посочи кой трябва да е премиер и добави: Имаме четири варианта за персонален състав на МС
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

"Постигаме сериозно ниво на съгласие и по отношение на законодателната програма, и по отношение на програмата за управление. Когато се водят разговори, това се прави искрено. Но когато някои хора излязат по телевизията и започнат да говорят как хора, свързани с ГЕРБ, нямат право да са част от изпълнителната власт, това не прави добро впечатление и спира целия процес... Мисля, че начинът, по който вървят комуникациите помежду ни, води към осъществяване на първия мандат. Ние сме готови да управляваме с ПП - ДБ на паритетен принцип, нямаме намерение да ги обгрижваме и обслужваме по никакъв начин". Това каза пред БНР Тома Биков от ГЕРБ.

И посочи, че Асен Василев е виновен за ситуацията, в която се намираме в момента, както и за невлизането на България в еврозоната. "Мое лично мнение е, че Асен Василев не трябва да участва в правителството. Това не означава, че трябва да се изключи варианта - коалиционно правителство, паритетно между двете формации. Център на разговорите обаче е как Кирил Петков и Асен Василев искат да бъдат министри, а това не трябва да е така. В състава на кабинет би могло да има и партийни, и експертни кандидатури. Нашето намерение е не да играем напук, а да създадем стабилна конструкция, която да издържи четири години. Това е начин да се преодолее политическата криза... Ако не могат да живеят без Асен Василев като министър, ще трябва да измислим хора, които да са в състояние да наложат контрол върху него. Той не може да бъде контролиран от един човек, трябват хора, които да му попречат да фалира държавата. Финансовият министър трябва да бъде или от ГЕРБ, или да бъда безспорен специалист по финанси... Не виждам кой ще подкрепи самостоятелно правителство на втората политическа сила. Предложенията им са абсурдни".

Георги Ганев (ПП-ДБ): Вероятността да има кабинет нарасна от 0,3 до 3%

По думите на Тома Биков мълчанието на ДБ е силен знак и аргумент, че не може да има самостоятелно правителство на ПП. "Конструкцията от 64 депутати не е монолитна и не е на едно мнение. Не виждам тогава с какво самочувствие Промяната искат да участват в управление, и то самостоятелно, и то с правителство на малцинството. За да имаш такова правителство, трябва да имаш сравнително здрави канали на комуникация с другите парламентарни сили. Трябва да имаш монолитна парламентарна група, която да е склонна понякога да взема и непопулярни решения. Трябва да имаш и хора, които да осъществяват политиките"

Той поясни, че ГЕРБ имат поне четири варианта с персонален състав на Министерски съвет. "Имаме и за партийно, и за непартийно правителство. При правителство на малцинството по-добър вариант е то да има партийна тежест".

Делян Добрев: Не искам да управлявам с ПП и ДБ

Министър-председателят трябва да бъде равноотдалечена политическа фигура, заключи той.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
4678 52

Свързани новини

Коментари 52

Добави коментар

2023.05.01 | 06:34

52
Платените от САЩ сороски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 33 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство . Родината ни и е платила с много злато на американското посолство. Дори сега го крадът от Дънки прешънс .После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,на убийците пилоти! Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че САЩ не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!
ГОЧО БУЛГУРА

2023.05.01 | 05:51

51
БИКОВ. Е. НАЙ ОТЧЯНИЯТ ПЛАТЕН. ПЕДАЛ. В. ГРОБ. ОТ. КАКТО. Е В. РЕДИЦИТЕ. ИМ СЕ. НАСИРА. ПО. ТЕЛЕВИЗИИТЕ. ДА. ХВАЛИ ТИКВАТА.
ГРОБ

2023.05.01 | 01:13

50
БИКОFF ПЕДЕРАСТ!!!
Няма как да си евроатлантик и да не си педepacт

2023.05.01 | 00:14

49
СЛЕД ПОСЕЩЕНИЕТО СИ В КИТАЙ МАКРОН ОТТЕГЛИ ПОДКРЕПАТА НА ФРАНЦИЯ ЗА УКРАЙНА. ОСВЕН ТОВА ЗАЯВИ, ЧЕ ФАЩ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ МЕСИ В ТАЙВАН. ТОВА PAЗПЛАКА АМЕРИКАНЦИТЕ. А УРСУЛА СЕ ПРИБРА ОТ КИТАЙ С ГРАЖДАНСКИ ПОЛЕТ. КАТО СЕ СЕТЯ КАК СТОЯ ПРАВА В ТУРЦИЯ, МОГА ДА СИ НАПРАВЯ ИЗВОДА КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЕВРОПА В ОЧИТЕ НА ОСТАНАЛИЯ СВЯТ.

2023.05.01 | 00:10

48
Украйна АШКЕНАЗИ НОВИЯ СОДОМ и ГОМОР трябва и ще бъде Унищожен, ако не се вразуми и покае! Всички захранвали ли го с ОРЪЖИЕ трябва ПРОШКА ДА МОЛЯТ и ПОРЕДЕН ГРЯХ ДА ИЗКУПУВАТ! Русия ще си плати цената да ги размаже, ЗАПАДА - НАТО да ЗАПОЧВА ГРЯХ ДА ИЗКУПУВА!

2023.04.30 | 23:52

47
Абе педал долен , при ГЕРБ по бедните хора не можеха да си позволят да отидат дори до съседна Гърция на почивка , като дойдоха Кирил Петков и Асен Василив хората и то не от ваще крадливи богаташи си позволяват почивки по цяла Европа и света а за заемите стига вечече глупости Америка колко имат Гърция колко имат и ред други държави да не ги изброявам всичките и живеят по добре от нас , и заведения и ресторанти се пукат по шевовете , как така Асен Василев ни е направил бедни и сме пред фалит само това не знам
!!!

2023.04.30 | 23:42

46
"Другарю"Биков,не слагайте ПП-ДБ в ГЛУТНИЦАТА !!! ТЕ ЯСНО КАЗАХА НЕ!!! СЛАГАЙТЕ си начело НОЩНОТО ШКАФЧЕ и да Ви ВИДИМ !!!

2023.04.30 | 22:07

40
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

2023.04.30 | 23:34

45
Иначе при вас краварските тролове по ли е добре, викаш краварското робство най доброто робство.
Няма как да си евроатлантик и да не си педepacт

2023.04.30 | 22:17

42
ОБЩО 1,021,251,330 СА НАЛЕТИ ЗА АНТИPУCKA ПPOПАГАНДА ОТ ФАЩ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ПЕТ ГОДИНИ. 47,7 ОТ ТЯХ В БЪЛГАРИЯ. ХОРАТА КОИТО СА ГИ ВЗЕЛИ, ТРЯБВА ДА БЪДАТ CЪДEHИ ЗА НАЦИОНАЛНО ПPEДАТЕЛCTBО. ТОВА Е ДОКАЗАТЕЛСТВОТО. stateoig.gov/uploads/report/report_pdf_file/aud-mero-23-09.pdf
Няма как да си евроатлантик и да не си педepacт

2023.04.30 | 23:23

44
КИТАЙ И БРАЗИЛИЯ ПРЕМАХНАХА ДОЛAPA КАТО РЕЗЕРВНА ВАЛУТА. НАЯСНО ЛИ ДО КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА ЗА ИКОНОМИКАТА НА ФАЩ?
Костя копейкин ®™

2023.04.30 | 22:48

43
Оригинал с фалшив бандерол,ха ха ха

2023.04.30 | 22:14

41
Нито ГЕРБ, нито ПП, НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО!

Добави коментар

Водещи новини