Даниел Митов: Вотът на недоверие мина, защото правителството се самосвали

Кадър: БНТ
share

Във времена, в които светът тежко се е разделил, дали си в опозиция или управление трябва да умееш да мислиш държавнически, това направи Борисов и ГЕРБ. Не ни интересувало чии подписи ще стоят под текста на решението. Това коментира в студиото на "Панорама" по БНТ депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на партията Даниел Митов по повод решението на депутатите да свалят българското вето от Северна Македония.

,,Ние сме пазили българския национален интерес. През 2017 г. беше подписан Договорът за приятелство и добросъседствто, който не се спазваше. Години наред българската дипломация търсеше начин да вкара част от въпросите, важни за българския национален интерес, в преговорната рамка. Борисов и ГЕРБ разпознахме този момент и взехме това важно и отговорно решение, докато министър-председателят се скри'', допълни още Митов.

Историческо решение: НС даде мандат на кабинета да одобри френското предложение за РСМ

Той сподели, че премиерът Петков е отишъл в Брюксел да каже "колко лоши хора са го свалили" от власт и го обвини в това, че не е успял да защити националния интерес на страната.

По отношение на вота на недоверие Даниел Митово изрази мнение, че той е минал, защото правителството "се е самосвалило заради собствената си арогантост".

Втората причина кабинетът да падне бяха цените на тока, на храните, на горивата... падането на правителството бе резултат от обществен натиск, посочи депутатът от ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини