Делян Добрев: Кабинетът закъсня с мерките, хората обедняват с бързи темпове

БТВ
share

Управляващите повтарят една и съща грешка вече няколко пъти в последните 12 месеца. Компенсациите за бизнеса бяха прекалено малки и прекалено късни. Направиха го, когато цените вече се бяха вдигнали. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ГЕРБ и бивш министър на енергетиката Делян Добрев.

Всичко по темата:
Антикризисните мерки на кабинета Петков 154

През април миналата година, последния месец от управлението на кабинета "Борисов 3", инфлацията беше малко над 4% и след това започна да се покачва. Предупредихме управляващите да вземат навременни мерки, но те не ни послушаха. През декември отново им казахме, че изпускат инфлацията, която достигна над 9%. През февруари внесоха бюджета за новата година. Казахме им, че този бюджет ще напомпа инфлацията и за април тази година тя се покачи до над 14%, заяви Добрев.

Сега пак казваме, че мерките на правителството няма да намалят инфлацията, а ще я увеличат. Тази компенсация никога няма да настигне инфлацията. Хората обедняват с бързи темпове. Този филм вече сме го гледали 1997 г. И тогава пенсиите станаха по 9000 лева, но какво от това - колко точно ще направят пенсията няма никакво значение, важно е какво може да купи тази пенсия. А тя ще може да купи много по-малко отколкото през април миналата година, подчерта депутатът от ГЕРБ.

Кабинетът обяви безпрецедентен пакет от мерки в помощ на българските граждани

Вероятно инфлацията ще стигне 16-17% преди да започне да пада. С всичко, което ни предлагат, правят хората не по-богати, а по-бедни, добави той.

Хората усещат високите цени. Провалът на правителството е в справянето с тази инфлация, каза още Делян Добрев.

Всичко по темата:
Антикризисните мерки на кабинета Петков 154

Водещи новини

Още новини