Борисов: Тези, които управляваха преди нас, разрушиха всичко

Фейсбук
share

Министър-председателят Бойко Борисов направи третата си за деня инспекция в Старозагорска област. Този път той провери как върви изграждането на 8-километрова велоалея от Казанлък до Тракийската гробница. Средствата, по които се изгражда трасето, идват от европейски програми.

,,Приоритет за ГЕРБ и правителството остава възходящото икономическо развитие като целта ни е повишаване на доходите, запазване и разкриване на нови работни места въпреки трудностите, породени от коронавируса'', категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Борисов акцентира върху работата на кабинета за целенасочени инвестиции във всички сектори като образование, здравеопазване, дигитализация, иновации, инфраструктурни проекти.

Продължаваме с финансовата помощ за бизнеса и гражданите. Заедно ще се справим с пандемията и икономическата криза и ще върнем България по пътя на растежа още през тази година, отбеляза Бойко Борисов.

Заедно с лидера на ГЕРБ бе министърът на икономиката и кандидат за депутат Лъчезар Борисов, който съобщи, че със 73 милиона лева са подкрепени 1066 компании - микро и малки и средни предприятия в област Стара Загора. От тях близо 800 микро компании са подпомогнати с 6 милиона лева.

На заседанието на Министерския съвет вчера удължихме програмата за физически лица. 1400 физически лица са подкрепени с 6 милиона лева с безлихвени заеми в този регион. Програмата продължава и по отворената вече за разплащане процедура за средни предприятия, допълни министър Борисов и уточни, че 80 компании от региона ще получат 11 милиона лева.

Премиерът Борисов за опонентите си: Освен провокации, друго не могат

,,Хиляди, хиляди велосипедисти минават оттук. Преди година, когато минавах оттук една събота или неделя, всички велосипедисти караха по главния път и бяха толкова рискови. А сега с тази велоалея – през цялото трасе'', припомни Борисов.

Десетилетия камбанарията (в гр. Шипка, б.р.) е била под риск да се срути и сега правим ремонт. Казвам го заради тези, които говорят за разруха. Те са разрушили всичко през тяхното управление, заяви министър-председателят.

Припомняме, че по-рано премиерът Борисов получи благодарствен знак за възстановяването на камбанарията на храм-паметника Рождество Христово в гр. Шипка, а след това провери и как вървят ремонтните дейности в местното читалище.

Водещи новини

Още новини