Искрен Веселинов: Резолюцията клевети и поставя петно върху България

Кадър - БНТ
share

Част от констатациите в резолюцията отговарят на истината. Част от констатациите не отговарят и се опитват да насадят една фалшива реалност в България. Констатациите за македонското малцинство, ромите и Истанбулската конвенция са част от тази фалшива реалност.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ВМРО Искрен Веселинов по повод приетата преди минути от Европарламента резолюция за състоянието на правовата държава в България.

ЕП прие резолюцията за състоянието на правовата държава в България

"Една част от критиките са обективни, но по-голяма част от тях са хиперболизирани. Не е лъжа, че има какво да се прави по въпросите със съдебната система и борбата с корупцията. Това са ясни проблеми и по тях се работи, но всичко друго е опит да се натрият носовете на политическите опоненти. Не може вътрешнопартийните борби да водят до петнене името на България. Няма как да се говори за македонско малцинство в България и джендър идеология. ВМРО винаги е било извън корупционните скандали. Тази резолюция клевети страната и хората, които я инициираха, след време може да управляват и тогава ще берат плодовете на това, което сътвориха. Днес успяха, да им е честито, но петното остава за България", обяви Веселинов.

Андрей Ковачев: Цялата резолюция е излишна

Той коментира и продължаващите антиправителствени протести. "Аз също подкрепям определени неща в протестите - за по-добра съдебна система и по-ефективна борба с корупцията. Аз не мога да говоря от името на съдебната власт. Управляващите направихме много за борбата с корупцията и това е отчетено в доклада на ЕК за България.

Отхвърлиха ветото върху Изборния кодекс. Машинно гласуване ще има, но и бюлетина

Днес отхъврлихме ветото на президента върху Изборния кодекс, защото според нас той се опитваше да отнеме суверинитета на българския народ. Аз няма как да се съглася с нещо такова", категоричен бе Искрен Веселинов.

Водещи новини

Още новини