Социалистите в ЕП призовават евродепутатите да подкрепят резолюцията за България

  • 08 октомври 2020 14:20

  • 626
  • 5
Социалистите в ЕП призовават евродепутатите да подкрепят резолюцията за България
© Getty Images/Guliver

Групата на социалистите и демократите (СиД)в Европейския парламент призова днес всички евродепутати да подкрепят резолюцията за състоянието на правовата държава и основните права в България. Черновата бе изготвена от социалиста Хуан Агилар, а по-рано днес групата на Европейската народна партия (ЕНП) обяви, че няма да подкрепи предложените текстове, съобщава БТА. Гласуването започна и резултатите се очакват по-късно днес.

Социалистите призовават всички евродепутати "да подкрепят хората в България, които излизат на улиците от няколко месеца с основателни искания за независимо правосъдие, прозрачност, върховенство на закона и демокрация". Говорим от името на седемте милиона граждани на България, точно както говорим за 10 милиона унгарски граждани и за 40 милиона полски граждани, защото всички сме европейски граждани. Правим това за хората в България, до които заставаме редом в борбата им за справедливост, отчетност и демокрация, се посочва в изявлението на СиД.

Този вот е послание към българския народ и гражданското общество, подкрепяме вашите искания, допълват социалистите. Те заявяват, че групата на ЕНП носи политическа отговорност да действа, когато демокрацията, върховенството на закона и основните права са застрашени. Отворете очи за действията на българското правителство, призовават социалистите. 

ЕП отхвърли поправките за президента в резюлюцията за България

Последвайте канала на

Novini.bg
626 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Това

2020.10.08 | 17:13

5
Са пълни лъжи на шепа комунисти!Това не е мнението на болшинството българи!Няма да ви допуснем повече да командваате живота ни мръсни лъжци и атентатори!Елена е лъжкиня и води лични битки с някои мъже! С тази резолюция нищо не се постига ,освен огромно унижение за българите.
Крум

2020.10.08 | 15:34

4
Не, не! Не говорите от мое име!

2020.10.08 | 15:00

1
Социалистите да го д.хат

2020.10.08 | 15:26

3
ма те социалистите в цяла Европа май са един дол дренки, не само нашата БСП, май?
народен глас

2020.10.08 | 15:08

2
da go duh@t всички социалисти и кумунисти

Добави коментар

Водещи новини