Младите бягат от Костов

share

Тъмносиният общински съветник Христо Ангеличин, който усилено работи за кандидаткметската кампания на Прошков в София миналата година, вече обикаля страната с Меглена Кунева.

В събота той е участвал в дебат на сдружението в Стара Загора. "Да, вярно е. Но те не са партия, така че - аз мога да участвам в техни мероприятия. Напускане на ДСБ не ми е на дневен ред. Но пък, от друга страна, да стоя в партия, която едва е минала 4% бариера и в която не се прави особена политика, не ме вдъхновява", каза пред "Стандарт" Христо Ангеличин.

По думите му доста смислени политици са напуснали ДСБ. "В партията тръгна дебат за бъдещето й. Надявам се там хората да започнат да мислят, а не само да слушат някакви партийни лидери отсече той.

Още една млада надежда от ДСБ - кадър, на който Иван Костов много разчита, е с единия крак в "България на гражданите". Става дума за политолога Петър Николов, който бе член на Съвета на председателите и Националното ръководство на тъмносините, пише още "Стандарт".


Самият Прошко Прошков, който стана общински съветник на Синята коалиция, в петък обяви, че напуска ръководството. Той обаче остава член на ДСБ. Още миналата година се заговори, че Иван Костов иска да пусне в борбата за столичен градоначалник д-р Петър Москов, а не Прошков. Неочаквано обаче бившият кмет на община "Лозенец" спечели вътрешния вот и пребори Москов. И показа в самата кампания, че има куп градивни и полезни идеи. Той обаче остана зад кметския борд. Най-вече заради неразбориите между СДС и ДСБ в рамките на Синята коалиция. И заради това, че част от тъмносините в столицата, под вещото ръководство на ген. Атанас Атанасов, тогава шеф на ДСБ-София, нарочно го неглижираха.

Три версии за тъмносиния трансфер при Меглена Кунева се носят в пространството. Според едната хората били отчаяни от авторитарния стил на Командира и искали да се пробват на ново поприще. Според другата - тези, които отидат при Кунева, ще се опитат да я държат под контрол да не им взима избирателите. И по този начин да работят за Костов. Което обаче трудно ще стане. Третата версия е, че ДСБ и "България на гражданите" ще направят коалиция и заедно ще участват на парламентарния вот догодина. Иван Костов засега упорито отрича да има каквото и да било с бившия еврокомисар. Но едно е ясно - че дамата може и да подпали чергата му и да му измъкне изпод носа качествените хора, коментират запознати.

Водещи новини

Още новини