Сергей Станишев: България затъва в блатото заради ГЕРБ

share

Коалиция за България няма как да подкрепи предлаганите промени от Министерския съвет, не заради личните качества на кандидатите, а заради това, че няма да има никаква промяна в политиката.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев при дебатите в парламента по промените в кабинета.

Според него големият проблем е, че няма да има никаква промяна в политиката. "Това е трагедия за България", подчерта Станишев и каза, че мотивите за промените в правителството не са ясни. "Няма посока за излизане от кризата. Има затъване в блато. Тази политика не е случайна – обърната е пирамидата – не хората контролират властта, властта контролира хората. Фактът, че министър-председателят отсъства от тази зала, показва че в България нещата са обърнати с краката нагоре", посочи Станишев.

Според лидера на БСП като резултат от управлението на ГЕРБ, правителството контролира обществото и отношението към парламента е много показателно за това. "Не отделни министри носят отговорност за техните успехи и неуспехи. В тази власт, която е еднолична по своя характер, отговорността трябва да носи министър-председателят", подчерта Станишев и припомни думи на премиера Бойко Борисов, според които държавата много лесно се управлява, защото има телефон с копчета, обажда се на министрите и те изпълняват.

"Следващото правителство ще получи по-опоскана държава. Не го казвам със злорадство, защото не ГЕРБ ще управлява след това. Здравеопазването е съсипано. Ако не сте направили реформи за две години и половина, какво ще направите за една година? Уж стартиралата реформа се мотивираше единствено от финансовите възможности на държавата", каза още лидерът на БСП.

Водещи новини

Още новини