Станишев: БСП ще спечели следващите избори

  • 24 март 2012 17:42

  • 8679
  • 118
Станишев: БСП ще спечели следващите избори
©

"БСП ще търси сметка на ГЕРБ, когато дойде на власт". Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Според него БСП ще спечели следващите избори и ще бъде първа политическа сила.

По думите на лидера на социалистите БСП няма да победи ГЕРБ като ги наподобява и се превръща в еднолична лидерска партия. „БСП не е функция на един човек”, категоричен беше Станишев. Той заяви, че БСП ще води война срещу антидемократичния характер на управлението на ГЕРБ, нагласяването и фалшификацията на изборите, срещу държавно-олигархичната икономика.

Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на упрекна правителството, че усвоява зле европейските фондове. „Няма да усвоим 98% както казва премиерът Борисов, а 35%”, допълни той. Лидерът на БСП каза, че стоят готови пари, които не можем да усвоим по оперативните програми. Станишев коментира и липсата на национална позиция по обсъждането на бюджета на ЕС за 2014-2020 година. „Не знаем какво искаме, кои са ни партньорите и за какво да насочим тези средства”, допълни президентът на ПЕС. Според соцлидерът нашата политика се е превърнала в едно надприказване, плюене по другия, без да има реални действия.

Станишев каза, че ГЕРБ са създали в здравеопазването привилегировани възможности за свръх печалби. „Откраднаха 1 млрд. и 400млн. лева лични здравни вноски на хората, които не са общ данък, прибраха ги в общия бюджет и ги потрошиха”, продължи лидерът на БСП. Той добави, че ГЕРБ искат да одържавяват Сребърния фонд и това се прави, защото парите свършват. Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на отбеляза, че държавния дълг е нараснал с 2 млрд. лева откакто управлява ГЕРБ. „Ще оставят една опоскана държава без финансов ресурс, с гигантски социални напрежения и една държава на произвола”, изтъкна лидерът на БСП. Той каза, че ГЕРБ не искат да управляват чрез закони и правила, затова те ги премахват или ги променят в своя изгода.

Според Станишев комисията „Хохегер” е политически шантаж и една цинична игра. „ГЕРБ хвърля димки, за да отклони вниманието на обществото. Харчат се десетки милиони левове за лъскане имиджа на правителството”, отбеляза председателят на БСП. Той обвини ГЕРБ дребни политически игри и „мишкувания”.

„Когато не знаеш къде отиваш и какво искаш, доникъде няма да стигнеш”, коментира Станишев по отношение на АЕЦ „Белене”. Той заяви, че „Белене” по замисъл е българския проект, с 51% българско държавно участие и каза, че в този проект никога не влагани бюджетни средства. „Има основания за вот на недоверие към правителството в много сфери, системната злоупотреба с власт на министър Цветанов и нарушаването на гражданските права”, коментира лидерът на БСП, но не каза дали ще инициира такъв вот. Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на каза, че колкото по-слаба е държавата, толкова по-силни са ГЕРБ, защото хората не вярват в държавата и търсят силната ръка. Според Станишев герберската власт доведе хората до просяшка тояга.

Последвайте канала на

8679 118

Свързани новини

Коментари 118

Добави коментар
до тук

2012.04.03 | 00:23

118
И как ще спечелите, като вървите ръка за ръка с ДПС?
ДОГАН И БОРИСОВ-ПАРТНЬОРИ!

2012.03.27 | 08:57

114
Бившият вицепрезидент на "Мултигруп" и близък до Ахмед Доган бизнесмен Николай Вълканов е новият собственик на източеното от Валентин Захариев предприятие "ГОРУБСО – Мадан". Споразумението за продажбата на фалираното предприятие се извърши пред очите на премиера Бойко Борисов, който пристигна в икономическото министерство и пръв обяви сделката. Премиерът съобщи, че работниците, които не са получавали заплати от месеци, ще получат възнагражденията си още днес, като за целта ще нареди на частните банки СиБанк и ДСК да извикат служителите си в съботния ден, за да пуснат системата "Борика" и да могат да се заредят дебитните карти на работещите в ГОРУБСО. След това министър-председателят обеща „изключително светло бъдеще” на източените от Валентин Захариев предприятия „ГОРУБСО – Мадан" и ОЦК – Кърджали. По думите системите, технологиите и машините, които в момента са залог на банката, са най-добрите като технологии. Новият собственик на ГОРУБСО – Мадан, Николай Вълканов ще поеме както активите, така и пасивите на предприятието. В момента той е собственик на "ГОРУБСО – Златоград" АД, "Минстрой” и на открития рудник "Станянци”. Като подизпълнител на австрийската фирма Алпине Бау, "Минстрой" участва в изпълнението на Хидроенергиен проект "Цанков камък", който публично е остро критикуван от Бойко Борисов. --------------------------------------------------------------------------------

2012.04.03 | 00:22

117
БСП ще спечели в следващите избори , за най красив травестит. С. Станишев
ГАДНИ МРЪСНИ ГРОБАРИ

2012.04.03 | 00:22

116
Изминаха две години и половина от парламентарните избори. Това е повод отново да оценим свършеното от Правителството на ГЕРБ. 8. Обещание. Премахването на монопола на здравната каса и въвеждането на индивидуални здравни партиди. Неизпълнено! 9. Обещание. Ревизия на всички заменки, спорните приватизационни договори и сключени концесии.Неизпълнено! 10. Обещание. Върховенството на закона и независимата съдебна система. Неизпълнено! 11. Обещание. Премахване на безконтролното следене в Интернет от МВР. Неизпълнено! 12. Обещание. 10-12% икономически растеж годишно. Неизпълнено! 13. Обещание. 20% ръст на доходите годишно. Неизпълнено! 14. Обещание. Средна работна заплата 1500-2000 лева. Неизпълнено! 15. Обещание. 15% ДДС. Неизпълнено! 16. Обещание. Премахване на данъци върху наследството и дивидентите. Неизпълнено! 17. Обещание. Отпадане на минималната работна заплата. Неизпълнено! 18. Обещание. Намаление на пенсионната осигуровка от 23 на 10%. Неизпълнено! 19. Обещание. 7% данък върху доходите и 1000 лева необлагаем минимум. Неизпълнено!

2012.04.03 | 00:22

115
Тебе Станишев ли те изсра, а??? Зомби айде тихо,че не си знаеш диагнозата още??
do 128

2012.03.27 | 08:57

113
А ти колко си жалък Гербески гъзолизачо. Като си говорим за създаване я ми кажи кой е собственик на СИБАНК и тя има ли нещо общо с Боко ???? Кажи ми като си толкова отворен защо Цветанов зима оборота от контрабандните цигари от своя подчинен със прякор Белингата и още куп мними фирми със поставени лица на ГЕРБ ????
AJ4A

2012.03.27 | 08:57

112
Понеже говориш за СИБанк ...... тази банка е учредена през м. Май 1994 г. и е регистрирана в съда през м Март 1995 г. като БЪЛГАРО-РУСКА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА!!!! Учредител и основен акционер на банката е покойният вече Емил Кюлев - син на активен борец против фашизма, завършил ......... РУСКА ГИМНАЗИЯ И ШКОЛАТА В СИМЕОНОВО, който през 1981 г., на около 24-годишна възраст е започнал работа в "комунистическото" МВР!!!! Въпросният Е.К. е учредител и основен акционер на фалиралата впоследствие Турист-спорт банк, бил е основен акционер и в РОСЕКСИМ БАНК - банка, която се е занимавала основно с БЪЛГАРО-РУСКИ ПРОЕКТИ!!!! Комунисти, милиционери, деца на активни борци против фашизма, ученици на РУСКИ ГИМНАЗИИ и комунистически милиционерски школи .......... това е т.нар. елит на нацията!!!! От "комунистическото" милиционерско школо в Симеоново, та в ....... бизнес елита, в банкерството, в съдебната система и къде ли още не, чееееееее само те са ..... КПСС-КГБ/БКП-ДС достойните "синове" и "дъщери"!!!!А на глупаците и простолюдието открай време се втълпява, че за всички беди в държавата е виновен ...... алчният и "вражески" Запад!!!! Вражески, ама на кого - на честните, трудолюбивите, знаещите и можещите или на ........ про-руските и болшевишко настроени "милиционерчета", клели се във вярност на КПСС-БКП и "Червената армия" и претендиращи да са елита на нацията, въпреки, че на две магарета купчина слама трудно биха могли да разделят?!?!?!
ГЕРБ В ГРОБ!

2012.03.27 | 00:48

111
не мога да повярвам че БЪЛГАРИТЕ сме толкова тъп и комплексиран народ без морал и достойнства,чудя се как е възможно да си траем на фона на случващото се в страната не мога да си представя как е възможно да търпим тази некадърна сбирщина от псевдо политици да ни управляват и ни мачкат по всички възможни начини ,това нащо вече граничи с мазохизъм.Та тези хора си нямат грам представа къде се намират и за какво става въпрос,аз се изумявам че търпим да ни скачат на главата да ни мачкат да ни унижават и ние да търпим.АЗ ПРИЗОВАВАМ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НА БУНТ ,СРЕЩУ НЕКАДЪРНИЦИТЕ НАРЕЧЕНИ ГОСПОДА МИНИСТРИ БУНТ СРЕЩУ МИЗЕРИЯТА,БУНТ СРЕЩУ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ,БУНТ СРЕЩУ НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ,БУНТ СРЕЩУ НИСКИТЕ ПЕНСИИ ,БУНТ СРЕЩУ СКЪПИТЕ ЛЕКАРСТВА,КОИТО НИЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ,БУНТ СРЕЩУ НЕКАДЪРНОТО И ПРОВАЛЕНОТО ПРАВИТЕЛСТВО,БУНТ СРЕЩУ НЕКАДЪРНОСТТА . ХОРА БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО,ЗА МОДЕРНА И КРАВА БЪЛГАРИЯ ЗА НАС ,ЗА БЪДЕЩЕТО ДА СВАЛИМ ПРОВАЛА ВОДЕЩ БЪЛГАРИЯ КЪМ БЕЗДНАТА А ИМЕННО ГЕРБ,МАФИЯТА В ПОЛИТИКАТА
ГЕРБ-ТУМОРА НА БЪЛГАРИЯ!

2012.03.27 | 00:47

110
Изминаха три години от парламентарните избори. Това е повод отново да оценим свършеното от Правителството на ГЕРБ. 8. Обещание. Премахването на монопола на здравната каса и въвеждането на индивидуални здравни партиди. Неизпълнено! 9. Обещание. Ревизия на всички заменки, спорните приватизационни договори и сключени концесии.Неизпълнено! 10. Обещание. Върховенството на закона и независимата съдебна система. Неизпълнено! 11. Обещание. Премахване на безконтролното следене в Интернет от МВР. Неизпълнено! 12. Обещание. 10-12% икономически растеж годишно. Неизпълнено! 13. Обещание. 20% ръст на доходите годишно. Неизпълнено! 14. Обещание. Средна работна заплата 1500-2000 лева. Неизпълнено! 15. Обещание. 15% ДДС. Неизпълнено! 16. Обещание. Премахване на данъци върху наследството и дивидентите. Неизпълнено! 17. Обещание. Отпадане на минималната работна заплата. Неизпълнено! 18. Обещание. Намаление на пенсионната осигуровка от 23 на 10%. Неизпълнено! 19. Обещание. 7% данък върху доходите и 1000 лева необлагаем минимум. Неизпълнено!
Симона

2012.03.27 | 00:47

109
По-скоро ГЕРБ да си подадат оставка, в противен случай тежко ни и горко от такива некадърници!Дори и при БСП българите живееха по-добре!
Стоян

2012.03.27 | 00:47

108
След три годишния погром на България, извършен от ББ и некадърните му министри, БСП ми се вижда като Ангел-спасител
ГЕРБ-ТУМОРА НА БЪЛГАРИЯ!

2012.03.25 | 22:30

50
Прав си,в сравнение с ГЕРБ всяка партия е по-добра...не че ГРОБ са партия...ТЕ СА ШАЙКА РАЗБОЙНИЦИ,МИЛИЦИОНЕРИ И РЕКЕТЬОРИ!
В отговор на Коментар #37

2012.03.25 | 22:30

49
Недейте така бре хора от БСП,много си личи как пише един човек под различни имена ;-)личи си;-).....достатъчно се излагахте,ама и продължавате;-)НИКОГА ПОВЕЧЕ...кой?.....НИКОГА ПОВЕЧЕ БЕ-СЕ -ПЕ/БСП.
Росен

2012.03.27 | 00:47

107
Тези олигофрени които гласуват за серГЕЙ са за съжаление. Бог да ги прости
Гражданин

2012.03.25 | 10:31

25
Не , бог ще накаже всички герери!
До всички във форума

2012.03.27 | 00:47

106
Бойко Борисов и кликата около него скоро на съд!!!

Добави коментар

Водещи новини