Волен Сидеров: Ставаме свидетели на една васална политика

share

"Какво налага общо заседание между българското и турското правителство? Какви братски проблеми ще решаваме?", попита лидерът на "Атака" Волен Сидеров от парламентарната трибуна.

Той припомни, че външният министър на Турция е заявявал открито имперски позиции за овладяване на териториите, които са принадлежали на бившата Османска империя.

"България не поставя нито един въпрос пред Турция, който касае нашата страна и основно за имотите, които са заграбени. Този въпрос не влиза в програмата на това посещението, което ще бъде в следващите дни в Анкара. Няма да бъде поставен въпросът и за това защо България продължава да плаща пенсии на изселници, които не се знае изобщо дали са живи или мъртви, както и въпросът за влизането на турските ТИР - ове на наша територия без липсата на какъвто и да е регламент", каза Сидеров.

По думите му, тези въпроси не са удобни на турския премиер и затова няма да бъдат поставени. "За съжаление ние сме свидетели на една васална политика", добави лидерът на "Атака".

"Ние можем да водим дипломация с всички държави, но нашите интереси трябва да си ги защитаваме, а това не се случва години наред спрямо Турция", каза още Волен Сидеров.

По думите му, след няколко дни ще станем свидетели как българските управляващи ще целунат ръка в Турция.

"Политиката на Анкара е опасна и вредна", заяви Сидеров.

Водещи новини

Още новини