Политолог: Раздялата с Волен Сидеров беше предизвестена

Фейсбук
share

''Раздялата'' с Волен Сидеров като че ли беше предизвестена. Раздяла в кавички, защото тази малка коалиция и до момента не функционираше перфектно. Тя ще продължи да функционира по същия начин. Такова становище изрази доц. Даниел Смилов в интервю за БНР след освобождаването на лидера на ''Атака'' като председател на ПГ на Обединени патриоти.

,,Подкрепата на групата на Волен Сидеров ще бъде договаряна ''на парче''. Не очаквам това, което се случи днес, да има влияние върху стабилността на управляващото мнозинство, защото то отдавна в някакъв смисъл не разчита изцяло на подкрепата на патриотите. Виждаме, че ДПС може съвсем откровено да бъде третирано като част от управляващото мнозинство и то се позиционира по този начин'', обясни той.

Според него няма да има официална промяна на парламентарното мнозинство, защото настоящият вариант е изгоден за всички играчи.

,,От една страна ГЕРБ все пак могат да твърдят, че не управляват с ДПС. За ДПС това също е изгодно – официално не са във властта, но консумират огромната част от позитивите от нея. А и политиката им в последно време е да изваждат напред политическите амбиции на Делян Пеевски, който все по-често се вижда в парламента като инициатор на законодателство. А обществото преглътна икономическите проекти на Ахмед Доган'', сподели Смилов.

,,Щеше да е голямо лицемерие, ако партньорите в малката коалиция бяха останали заедно…Гласовете на ''Атака'' чисто математически не са особено важни – ''Воля'' също се включва в подкрепа на мнозинството в тежки моменти'', коментира още политологът.

Водещи новини

Още новини