Станишев отказал сделка с Първанов

share

Остри реплики са си разменили на срещата на четири очи соцлидерът Сергей Станишев и доскорошният държавен глава Георги Първанов.

Двамата са се видели малко преди знаковата за социалистите дата 4 февруари, а за рандевуто съдействал Стефан Данаилов, пише "Стандарт". Вместо да се тушира, т.нар. лидерски въпрос в Столетницата се задълбочил, тъй като почти в прав текст Първанов оферирал Станишев да се откаже в негова полза от председателството на БСП и да работи в Брюксел като президент на европейските социалисти. За "неприличното предложение" разказал лично Станишев пред другарите си от Изпълнителното бюро във вторник. "Не мога да влизам в подобни задкулисни сделки, БСП не е ООД", отсякъл Сергей с нетърпящ възражение тон.

Друга среща "на върха" до конгреса едва ли ще има, получило се е голямо разминаване при двамата, коментираха вчера ключови социалисти. Най-големият форум на БСП е на 19 и 20 май в НДК, но седмица по-рано е една от най-важните градски конференции - в София. Там обаче Първанов се оказва нежелан и няма да получи покана да присъства, разказват от "Леге" 10. Формалната причина е, че той станал отново социалист в организацията в Ковачевци, Пернишко. "Първанов не иска БСП, а само власт", коментират столични червени.

"Конференцията я планираме за 12 май", лаконичен бе лидерът на БСП-София Румен Овчаров, но категорично отказа да коментира настроенията в организацията си.

Водещи новини

Още новини