Младен Червеняков: Не е важно кой ще бъде лидер на БСП

  • 12 март 2012 08:26

  • 2129
  • 1
Младен Червеняков: Не е важно кой ще бъде лидер на БСП
©

„Има конгрес през май и на него ще се реши кой да бъде лидер на тази партия“. Това каза Младен Червеняков от БСП по повод войната, която започна в партията между Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в и Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

„Тук съм за да кажа, че за първи път БСП ще има възможност за изборна политика. Рядко на лидерите им е давано възможност да кажат какви са платформите и приоритетите им и на тази база хората да изберат лидер. Доста години политиката на партията вървеше в посока „не, не, не, да“ – както беше например членството ни в НАТО“, коментира Червеняков.

Според него когато критикуват сегашното управление не се знае защо го критикуват. "За мен е ясно едно, че ГЕРБ ни отдалечава от европейските стандарт и ние трябва да дадем алтернатива", уточни той.

На въпрос каква е неговата лична позиция – Първанов или Станишев, той отговори, че няма база за сравнение, тъй като никой от двамата не е представил предизборната си платформа. "Не ме карайте да влизам в квалификации и в заемане на страна", каза Червеняков.

Според него големият проблем е в политиката. "Казвате че БСП не върша доверието си. Това не е в резултат на вътрешните борби. За да върнем доверите ние трябва да кажем поне две неща, за които да настояваме и те да бъдат приети", смята той.

"Призивът ми е към Първанов и Станишев е да излъчват политически послания и да кажат какви са алтернативите пред България. Съветвам ги да се въздържат от личностни нападки. Трябва да формираме отбор, който да се обедини около ясна политика", коментира Червеняков.

"За мен не е важно кой ще бъде лидер. Логиката сменяме лошия с добрия и всичко се оправя не е решение", каза той.

Последвайте канала на

2129 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.03.12 | 17:27

1
"За мен не е важно ,кой ще бъде лидер" ,важното е пак да забаламосаме хората ,та да ни върнат на власт и пак да се налапаме !

Добави коментар

Водещи новини