Крум Зарков: Оставката на Цветанов не е морален акт, а политически фалш

БСП
share

Оставката на Цветан Цветанов не е морален акт, а политически фалш. Той напуска парламента, за да остане във властта. Това заяви заместник-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков на брифинг на партията във връзка със скандала с апартаментите и оставката на Цветанов.

„В България демокрацията е под заплаха. Доказателството за това е, че политик, загубил обществено доверие и свалян от всички постове чрез скандали и обществен натиск, може да бъде председател на предизборен щаб. Оставката на Цветанов не е осъзната отговорност. Това е прозрачен трик за опазване на влияние“, каза още той. 

"Оставките в тази страна служат само на един човек. Те не променят модела на управление, не помагат и на гражданите да живеят по-добре. Този комфорт трае до следващата оставка", допълни Зарков.

"Даниела Дариткова е верен последовател на Цветанов, затова и коалиционните партньори на ГЕРБ са толкова спокойни. От ГЕРБ знаят, че така нищо не променят", коментира заместник-председателят на ПГ на БСП. 

"От БСП настояваме това да спре. Искаме предсрочни избори, на които избирателят да даде глас за държава без корупция", завърши Крум Зарков. 

Водещи новини

Още новини