Политолози: Оставката на Цветанов няма да разцепи партията, ГЕРБ е сглобена по рационален интерес

  • 28 март 2019 08:28

  • 1079
  • 1
Политолози: Оставката на Цветанов няма да разцепи партията, ГЕРБ е сглобена по рационален интерес
©

Целият скандал с апартаментите на властта бе имиджов удар върху Цветанов и ГЕРБ. Няма как да има активи, след като половината ти актив е хванат в неморална проява. Ако има разделение, то е по-скоро в политиката на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Това каза политологът Даниел Смилов в ефира на БТВ.

„Оставката на Цветанов няма да доведе до разцепление в партията. ГЕРБ е сглобена по рационален интерес. Цветанов ще продължи да я ръководи под друга форма“. Това коментира социологът Юрий Асланов в същото предаване.

„Учуден съм и отвратен от конспиративните теории. В нито един момент ние като общество не допуснахме, че се е случило нещо хубаво, след идването на демокрацията. Ние не допуснахме, че имаме един демократичен акт. Друго, Цветанов заобикаля проблема за апартаментите и търговията с влияние“, добави той.

„Надявам се, че към него отношението ще бъде като към всяко друго частно лице. Принципът, който се наложи след този случай е, че лице, заемащо висш управленски пост, не бива да си позволява подобни неморални действия“, коментира Смилов.

„На публиката ѝ омръзна пиесата, че когато има даден проблем, ние махаме провинилия се и готово. Така обаче нямаме гаранция, че проблемът няма да се повтори. По този начин само си измиваме ръцете“, каза Асланов. 

„Не изключвам възможността част от тези неща да са масова практика, въпросът е, че когато си публично лице, аршинът към теб трябва да е друг. Ти самият трябва да даваш пример и да знаеш, че не трябва да нагазваш в тези води“, подчерта социологът.

Според Смилов, Боросов носи негативите от скандала. „Явно Цветанов е важен за ГЕРБ. Не знам доколко, обаче без него ГЕРБ няма да може да функционира. Ако една институция е читава, тя може да си позволи да се раздели с разни хора“, коментира още политологът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1079 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Избирател

2019.03.28 | 14:46

1

Добре де, червени подлагарчета, правеши се на демократи, айде сега изкоментирайте морално-етично поведението на приватизаторката от времето на КОстов, другарката Говнелия Импексова и нейната лайноразносвачка, офшорната -Лена! Кажете с по едно изречение нещо за ИСТИНСКИТЕ ГРАБИТЕЛИ в тая държава- БСП и бандата на Спосрано 20! Аааа, не можете,защото сте на заплата там! Ами това ви личи и по изказванията , бе педалчета мръсни!

Добави коментар

Водещи новини