На Великден и Гергьовден: с двуетажен автобус до Банкя и парк "Врана"

  • 05 май 2024 08:04

  • 717
  • 0
На Великден и Гергьовден: с двуетажен автобус до Банкя и парк "Врана"
© Марио Евстатиев

На 5 и 6 май, експресните двуетажни линии Х43 и Х50 ще работят по обичайното си разписание, информира експертът Марио Евстатиев на своята страница в социалната мрежа.

Линиите дават възможност за разходка до центъра на Банкя или до парк "Врана" и тръгват на всеки час от пл. Свети Александър Невски. Линия Х43 е с работно време от 10:30 до 17:30, а линия Х50 - от 9:26 до 16:26. Обратните курсове от Банкя са от 11:30 до 18:30, а от парк "Врана" - от 10:05 до 17:05. На пл. Свети Александър Невски е осигурена възможност за прекачване на пътници между двете линии, което дава възможност за по-малко от 1 час да се стигне от Банкя до спирката на Окръжна болница или до Дружба 2(спирка "Горублянско ханче").

От днес: Возим се с двуетажен автобус до Банкя

За атрактивните двуетажни автобуси важат всички превозни документи, издавани от Центъра за градска мобилност, както и всички видове преференциални карти.

Линия Х43 тръгна от 3 май, като се очаква да се внесе предложение за преминаването и в ежедневен режим на работа във връзка със спирането на дневните влакове до Банкя поради ремонта на централна гара. Така, освен като излетна, тя ще има възможност да се използва и от страна на учащи и работещи за еждневни придвижвания. В момента, от Банкя до центъра на София се стига с миминум едно прекачване, което кара мнозина да използват автомобилите си вместо обществения транспорт.

Последвайте канала на

Novini.bg
717 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини