Цветанов напуска НС, остава зам.-председател на ГЕРБ и председател на предизборния щаб

Искам да споделя решението, което съм взел. Искам да благодаря на всички, които се постараха да бъдат обективни. Благодаря и на тези, които направиха спекулации и манипулации по темата. Искам категорично да заявя, че всичко, което съм правил, винаги съм се ръководил от законността и морала. Винаги съм спазвал правните норми.

Това заяви на извънреден брифинг в Народното събрание Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа по повод разразилите се скандали с апартаменти на преференциални цени. "Чух, че в края на 2018 година съм направил опит да отклоня проверка на Инициативен комитет. Тези, които изнесоха тази информация, трябваше да публикуват цялото писмо, за да се види цялата истина. Писмото беше изпратено до Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, всички председатели на парламентарни групи в парламента, до мен, до Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Какво съм направил аз, като председател на вътрешната комисия. Спазил съм административно-процесуалния кодекс. Това ме задължава закона и аз съм го спазил. Препратил съм писмото на Инициативен комитет "Лозенец" до кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. След направената проверка, Столична община трябваше да информира и нас от вътрешната комисия. В никакъв случай не може да се говори за лобизъм спрямо фирма "Артекс". Когато се влиза в заблуждение, се създава политическо напрежение. В случая жертвата бях аз", обяви Цветанов.

"Искам категорично да заявя, че решенията, които съм взимал в политиката, съм споделял с най-близките ми хора. Така направих и днес, като споделих решението си с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Двамата винаги сме се ръководили и единствено от законноста. Когато създавахме ПП ГЕРБ, за спазим закона, аз поех ръководството на партията. За нас позицията и постовете нямат никакво значение. За нас винаги каузата е била най-важна. Никога не съм се противопоставял на волята на нашия лидер. Искам да благодаря на всички, които се застъпиха за мен. Няма от какво да се срамувам. В никакъв случай не трябва да се говори, че има политическо разделение в ГЕРБ. Такова нещо няма. Категорично мога да кажа, че съм взел решение, с което ще успокоя всички манипулации, че Цветанов иска да завземе ГЕРБ, че Цветанов иска да разцепи ГЕРБ. Винаги сме били екип и за мен това е най-важното. Каузата е най-важна и искам да ви помоля, да спрете със спекулациите, че има разделение при нас. Няма никаква драма, че председателят на ПГ на ГЕРБ напуска парламента. Аз оставам зам.-председател на ГЕРБ и председател на предизборния щаб. Не съм извършил нищо нередно. Излизам от парламента, за да се спрат спекулациите, че се оказва някакъв натиск и има лобизъм. Искам да се спрат спекулациите, че седя в парламента и се държа за депутатския имунитет. Няма такова нещо. Взел съм решението съвсем сам и съвсем ясно", обяви Цветанов.

"Фокусът на този скандал падна върху мен, защото може би трябваше да бъда политическото лице, което да бъде ударено. Този филм съм го играл няколко пъти. И за подлсушванията, и делата образувани срещу мен. Никога и по никакъв повод не съм нарушавал закона. За мен ГЕРБ е кауза. Имам достойнството да се срещам с хората. Няма от какво да се притеснявам и срамувам. Винаги съм заставал с лицето си и достойнството си", добави Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

"Трябва да обърнем внимание и на евроизборите. Ние ще се подготвим много достойно за тях. ГЕРБ трябва да бъде първа политическа сила и да има най-много евродепутати. Искам да благодаря на нашите евродепутати, които свършиха толкова много работа през този мандат на Европарламента", каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

"В парламента работата е много трудна. Искам да благодаря на всички колеги, с които правихме реалната политика и работихме. Мястото ни е тук, а не да напускаме парламента и да даваме пресконференции от други места. Подавам оставката си, защото не мога да си представя, че мога да седя срещу вас и да обяснявам защо не съм подал оставка. Аз съм солидарен с всички мои колеги и моралните актове на Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е, Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018, Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23. Питайте колегите от БСП защо никога не поемат морални актове", обяви Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

"С премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г имаме много искрени и прагматични отношения. Натиск не е имало и никога не съм допускал да има. Винаги съм взимал решенията си в името на каузата и законите в държавата. Чух, че се говори, че Цветанов ще превзема ГЕРБ, ще има кръв. Взел съм решението. И искам да се спрат всички спекулации по темата. Няма никакъв натиск. С премиера Борисов не сме тийнейджъри. Взели сме решение кой ще ме наследи на поста председател на ПГ на ГЕРБ, но няма да го споделя днес", заяви Цветанов.

"Няма нищо незаконно в сделката за апартамента ми. Всичко е направено според законите в Република България. Горд съм от това, което съм правил. Няма значение кой ме е поръчал. Това едва ли представлява интерес", категоричен беше Цветанов.

 

 

 

 

Коментари

 1. 2019.03.28 | 11:20

  От сигурен източник(по сигурен от тези на антон тодоров и тома биков) изтече и.н.ф.о.р.м.а.ц.и.я.т.а, че на „много секретно“ заседание на бсп е прието(без „въздържали“ се и „против“) тактическо решение. Следват извадки от стенограмата:

  „ОХРАНАТА на лицето цв. г. цв. (по известен като „молитвената закуска“) СЕ ПОЕМА(до п.р.е.д.с.р.о.ч.н.и.т.е избори) ОТ БСП, В ЗНАК НА БЛАГОДАРНОСТ ЗА ДЕЙСТВИЕТО/БЕЗДЕЙСТВИЕТО МУ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ В ПОЛЗА НА БСП!“

  „Проведен анализ на поведението му е доказал, че ЛИЧНО ТОЙ Е ДОПРИНЕСЪЛ ЗА НАМАЛЯВАНЕ РЕЙТИНГА НА ГЕРБ, ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ВСИЧКИ ПРОПАГАНДАТОРИ НА БСП, ВЗЕТИ ЗАЕДНО!“

  „Да му се оказва пълно съдействие, освен по тема за Ф16!“

 2. 2019.03.28 | 09:47

  Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето.

  повече тук.........>> T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m

 3. 2019.03.27 | 22:58

  Този който е безгрешен да хвърли пръв камъка,казал го е ХРИСТОС!!!! Какво да кажем за тези които през 45-та избиха интелигенцията на България,през 86-та отровиха народа,през 90-та го ограбиха,а през 97-ма го доунищожиха?!!! Една седмица слушам и гледам колко злоба и завист има,че един достоен човек си бил купил апартамент!!!!

  1. 2019.03.28 | 09:31

   С какво Цачева и Цветанов са по.различни от Йончева?

 4. 2019.03.28 | 08:40

  Не знам как избирателите ще приемат факта, че един недостоен гражданин е начело на предизборния щаб и ги убеждава да гласуват за такива като него?!

 5. 2019.03.28 | 06:36

  Във ВСЯКА една държава около България, политиците излизат завинаги, изобщо от политиката, посрамени и с извинения, върнали заграбеното, а някои и зад решетките, за МНОГО, МНОГО по-малки неща, нали така г-н...как ви беше името....цветанов??? Вие сте един абсолютен синоним на корпуцията, когато човек гледа снимката ви, се сеща първо за корупция. Същото важи за АБСОЛЮТНО цялата СГАН, дето сте налазили парламента, от 1989 досега. Принудихте милиони хора да избягат от родината си, за да могат да оцелят, и да поддържат семействата си в България, за да може вие и такива като вас, да се натъпчете и за оня свят. Има една хубава песен, в която се пее "както и да се въртиш, г.за ти все си е отзад".

 6. 2019.03.28 | 05:36

  ПРДСЕДАТЕЛ НА КАКВО?СКОРО ГРОБ НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВАТ?ИМА ТВЪРДЕНИЕ ,ЧЕ ЦЕЦКО Е НАКИСНАЛ БОКИЧА В САЩ ЗА КОНТРАБАНДА В ОСОБЕННО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ?АКО Е ТАКА ТЕ СЕ САМОУБИХА САМИ.КАКВОТО САМ СИ НАПРАВИШ,НИКОЙ ДРУГ НЕ МОЖЕ ДА ТИ НАПРАВИ.

 7. 2019.03.28 | 02:09

  Оставката не значи нищо, абсолютно нищо!!! Всички са едни и същи маскари, от Алеко та до сега!!! БЕСИЛО ЗА ВАС, ГАДОВЕ МРЪСНИ И НАГЛИ, БОЯДИСАНИ САМО В РАЗЛИЧНИ БОИ!!! БЕСИЛО НО НЯМА КОЙ ДА ГИ СЪДИ И БЕСИ НАРЕД!!!

 8. 2019.03.28 | 02:05

  Защо, започва да ми се струва, че едните, по всякакъв начин, искат да се отървът от власта, която имат, а другите, не искат да я вземат, за нищо на света!?! Ако е така, тежко на България!!!

 9. 2019.03.28 | 02:02

  Никакви оставки, работата е опряла до бесило, за сини, розови, червени, зелени, жълти и сарамбозови, политически престъпници-проститутки!!!

 10. 2019.03.28 | 00:11

  Такива ти ми палячовци начело на държавата. Гарантирано от герб.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет