11 министри ще участват в парламентарния контрол

Novini.bg
share

Парламентът ще разгледа на първо четене промени в Закона за водите. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание.

Измененията са внесени от ПГ на ГЕРБ. Част от промените са свързани с отпадането на задължението за монтиране на измервателни устройства, които определят обема на отнетия при водовземането обем вода за аквакултурни и свързаните с тях дейности. Другата основна промяна в проекта е свързана с премахването на таксата за замърсяване от дифузни източници за аквакултури в съоръжения и на таксата, която се дължи в случаите на водовземане от воден обект за аквакултури.

След пленарното заседание е предвиден парламентарен контрол. В него участие ще вземат 11 министри от кабинета „Борисов“ 3. На депутатски питания ще отговарят вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, вицепремиерът Марияна Николова, министърът на околната среда Нено Димов, на земеделието Румен Порожанов, на енергетиката Теменужка Петкова, на туризма Николина Ангелкова, на регионалното развитие Петя Аврамова, на правосъдието Цецка Цачева и на образованието Красимир Вълчев.

Водещи новини

Още новини