Парламентът ще гласува в четвъртък промените в Наказателния кодекс срещу домашното насилие

  • 05 февруари 2019 21:50

  • 509
  • 0
Парламентът ще гласува в четвъртък промените в Наказателния кодекс срещу домашното насилие
© Novini.bg

Парламентът ще гласува на второ четене в четвъртък промените в Наказателния кодекс срещу домашното насилие. Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

Утре е първата сряда от месеца и съгласно правилника на НС парламентарните групи могат да предлагат точки в дневния ред, които се включват за разглеждане без предварително гласуване. От ПГ на "БСП за България" са предложили депутатите да обсъдят на първо четене изменения в Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, а от ПГ "Обединени патриоти" - промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация на първо четене.

В проектопрограмата за седмицата е първото четене на Законопроект за защита на търговската тайна и Законопроект за ратифициране на Меморандума за разбирателство между министерствата на отбраната на България, Хърватия, Унгария и Словения относно създаването на Многонационална програма за подготовка на авиация за специални операции. Предвижда се още депутатите да обсъдят Годишния доклад на министъра на правосъдието по изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека по дела срещу Република България за 2017 г. 

Като първа точка в четвъртък парламентът се очаква да разгледа на първо четене промени в Закона за железопътния транспорт. Същия ден след разглеждането на измененията в Наказателния кодекс е насрочено и разискване по питане от народни представители от БСП към министъра на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през относно организацията на трансплантационното лечение в България. 

Проектопрограмата предвижда в петък депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за водите, предложени от депутати от ГЕРБ. След това ще има редовен парламентарен контрол с участието на представители на Министерския съвет.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
509 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини