Румен Петков за опонентите на Първанов: Това са мижитурки!

share

Искам да кажа на тези мижитурки и мишки, които калят Георги Първанов, че той е доста на високо и колкото и ако плюят рискуват да се опръскат. Това заяви в предаването Тази сутрин по БТВ Румен Петков. Колкото и мръшолявина да разпръскват е по добре да са петно отколкото леке, препоръча социалистът.

По отношение на бъдещият сблъсък между Георги Първанов и Сергей Станишев за лидерския пост в БСП той спомена, че в партията трябва да се говори за политики и ресурс на влияние. Когато има криза не трябва само да имаш лидерска позиция, а лидерско поведение, посъветва Петков. Защо трябва да ограничаваме кандидатите за лидер на партията до двама – не бива да изключваме подготвен човек като Румен Овчаров. Проблемът е, че в момента в държавата имаме скандал след скандал. В здравната каса независимо, че имаме безумно високи цени на лекарствата си раздават бонуси, под носа на сегашния вицепрезидент Маргарита Попова, докато беше правосъден министър се раздават бонуси в Агенцията по вписванията, добави Петков. Бонусите най-вероятно ще сринат ГЕРБ, въпросът обаче е какво ще направи БСП. Срещу теб очевидно има управленска несъстоятелност, а партията има все още 16% значи има сериозен проблем, недоумява социалистът.

Той предупреди че само за последната година има ръст от 10% на битовата престъпност – грабежи и кражби. Това очевидно говори за проблеми в борбата с престъпността, категоричен е бившият вътрешен министър.

Водещи новини

Още новини