Мустафа Карадайъ: Милион и половина български граждани заслужават да получат възмездие за своите страдания и потъпкани права

Булфото (архив)
share

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заедно със заместник-председателя на ПГ на ДПС Хамид Хамид и Четин Казак - член на ЦОБ на партията, се срещнаха с главния инспектор в Инспектората към ВСС Теодора Точкова и члена на ИВСС Любка Кабзималска, съобщават от пресцентъра на ДПС.

Срещата е била по инициатива на ДПС, а поводът - продължаващото вече 27 години и все още неприключило дело срещу виновниците за т.нар. възродителен процес, се посочва в съобщението.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ е поставил въпроса "защо българската съдебна система повече от 27 години по същество отказва да накаже виновниците за този ужасен и унизителен процес".

Карадайъ е бил категоричен, че милион и половина български граждани заслужават да получат възмездие за своите страдания и за потъпкването на основни човешки права. От инспектората са изказали съжаление "за така създалата се ситуация, която може да се обобщи като нагледен пример за отказ от правосъдие", се посочва в съобщението.

От името на институцията, която представлява, Теодора Точкова е изразила готовност, ако бъде сезирана по надлежния ред, да предприеме всички необходими действия, съобразно законовите си правомощия, се посочва още в прессъобщението от ДПС.

Водещи новини

Още новини