Велислава Кръстева: ДПС настоява за отстраняване на Валери Симеонов (видео)

БНТ
share

Не бих коментирала Валери Симеонов. Няма квалификация, която да подхожда към омерзението, което той предизвика. Няма нещо, което може да оправдае думите му. Валери Симеонов е себе си, когато блъска баба и обижда майките. ДПС настоява за отстраняване на Симеонов. Това заяви депутатът от ДПС Велислава Кръстева в предаването "Денят с Георги Любенов" по БНТ.

"Тупикът обаче, в който изпадна правителството и цялата политическа класа след думите на Валери Симеонов обаче, е нещо различно. Затова ние казваме "или отстраняването му, или оставка на правителството или позор за цялата държава". Също толкова обидно е да се замени темата за отстраняването на Валери Симеонов. Тук не става дума за оставка, става дума за неговото отстраняване от властта, тъй като тази персона е несъвместима с всички демократични ценностно-институционални позиции", допълни Кръстева.

"Не е възможно той да продължи да е на позицията си. Докато тази тема не се изчерпа и реши няма как да продължи управлението. Ако Симеонов се отстрани няма да има предсрочни избори, нищо такова няма и в Конституцията. Във всички религии майката е на особено високо ниво, а болните под специалната грижа на всевишния", каза още депутатът.

"Все още премиерът има шанс да раздаде справедливост. Ако днес ГЕРБ сметът този скандал, то следващият ще е в кофата", категорична бе Велислава Кръстева.

Водещи новини

Още новини