Депутат от БСП за Валери Симеонов: По-добре да изгори бушонът, отколкото цялото правителство (видео)

  • 26 октомври 2018 08:01

  • 2146
  • 4
Депутат от БСП за Валери Симеонов: По-добре да изгори бушонът, отколкото цялото правителство (видео)
© БНТ

Не необходимо да се променя законът, спокойно премиерът може да вземе решение ресорът да мине към друг вицепремиер. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от БСП Георги Гьоков.

Не би трябвало да има значение каква е личността, стига да си върши работата, но в случая не е така, заради общественото напрежение, което се създаде по повод изказването на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, заяви Гьоков.

По-добре да изгори бушонът, отколкото цялото правителство, посочи той.

Предполагам, че премиерът ще вземе разумното решение политиките за хората с увреждания да минат в ресора на друг вицепремиер, заяви социалистът.

Законите трябва да се правят така, че да са устойчиви във времето. Политиците се сменят, но законите остават, каза депутатът от ГЕРБ Николай Сираков.

Този закон се пише от години и от времето, когато е започнат, г-н Симеонов вероятно не е подозирал, че ще бъде в правителството. Така че тази част от закона трябва да се запази. Това е правилното решение в дългосрочен план, посочи Сираков.

Според Гьоков законопроектът за хората с увреждания е направен под натиск. В правенето му участваха хора, които не разбираха това, което правят, каза депутатът от БСП

Опитвам се да не виждам проблеми в закона, защото той е емблематичен с промяната на модела. Без здравословния натиск, който беше оказан върху системата, няма как да очакваме че администрацията ще напусне комфортната сфера на матрицата на системата, коментира Николай Сираков. Искам да ги поздравя за смелостта да счупят модела и да вървим към един модел, който отговаря на потребностите на хората с увреждания, добави той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2146 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.10.26 | 20:30

4
Това допитване за часовото време е напълно целенасочено! Защо не не мога да отговоря.че искам зимното часово време?

2018.10.26 | 09:56

3
ПО-ДОБРЕ ДА ИЗГОРИ БЕСЕПЕ

2018.10.26 | 09:37

2
Какво стана с контра-протеста на седесарските пyтки на Цветанов против майките, много боклук ли се събра, що не казват нищо?

2018.10.26 | 09:33

1
Тоя не е бушон, а типичен седесарски гамен - "Коалиционният съвет ме принуди да се извиня", да ти иба пyтката майчина седесарска просташка, нагла.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини