Цветанов попита БСП: България ли искате да опознаете? СПА-то обаче не е за всички! (обновена+снимка)

share

По време на дебатите за министерските оставки Цветан Цветанов, председател на ГЕРБ и зам. - председател на ПГ на ГЕРБ, заяви от парламентарната трибуна, че е очаквал по – смислени да бъдат разговорите  днес в зала.

„Очаквахме смислен дебат от страна на опозицията. Хубаво, че дебатът днес не приключи като вота на недоверие преди няколко месеца“, каза той.

„Правителството изпълнява своя ангажимент“, заяви Цветанов и попита кога БСП е имало такива резултати, като постигнатите сега от управляващите - увеличение на бюджетните заплати, на пенсиите, икономически растеж, повече приходи в хазната.

„Сега в страната има само десант от ваши депутати. Ние десант не правим, винаги сме били с хората. Действията ви сега с обиколките за представянето на „Визия за България“ е обречено на неуспех. Вие дадохте възможност да покажете на хората, че депутатите, които са избрани от дадените райони не струват нищо“, каза той на левицата. „Може пък и да си имате карта, за да опознаете България и всички туристически дестинации“, каза още Цветанов на депутатите от БСП. Той благодари с усмивка на Весела Лечева, когато при посещението си в Банско е заявила, че е нужно градът да се превърне в целогодишно място за почивка и напомни, че това е така от години и дори е имало по-силни лета от зимата.

„Само визуализация на картинки има при вас, но не и действия“, продължи с нападките Цветанов към БСП и заключи категорично: "Спа-то не е за всички".

Думата след Цветанов взе и Весела Лечева от БСП. Тя напомни, че България е най – бедната и корумпирана в ЕС. "Явно е, г-н Цветанов, че имате интерес към БСП и „Визия за България“. Ще Ви го донесем документа. Говорите за Банско, но не знаете какво казаха жителите на Банско“, каза тя. Обвиненията й към Цветанов продължиха, но тъй като времето й свърши председателстващият НС изключи микрофонът й.

След колежката си, думата взе и Крум Зарков (БСП). Той заяви, че Цветанов за пореден път е забъркал чужди политици в техните вътрешни работи. Причината за думите му бе присъствието на депутати от Бундестага в Народното събрание. Затова Зарков се извини на колегите си от Германия и им благодари за присъствието им.

Драгомир Стойнев от левицата също направи изказване. Той отново нападна председателятна ПГ на ГЕРБ и определи речта му за предизборна.

 

 

Водещи новини

Още новини