Нинова коментира посещението на Борисов в Русия

Булфото (архив)
share

С посещението си в Русия Бойко Борисов се опита да поправи собствените си грешки от спирането на енергийните проекти, но според нас не успя.

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова, която коментира вчерашната визита на премиера Борисов в Москва и срещата му с Владимир Путин. "От посещението на министър-председателя очаквахме много повече конкретика. За съжаление, както разбираме от медиите, не е имало срещи между българските министри и техните руски колеги по конкретни теми и споразумения. Нищо конкретно не е договорено. Борисов се извини и потърси прошка от Владимир Путин, но според нас е по-важно да се извини на българския народ за пропуснатите ползи. Мисля, че г-н Борисов отиде, за да осигури газ за хъб "Балкан“, но нищо подобно не е получил. Замразяването на "Южен поток“ и на "Белене“ очевидно ще струва много за националния интерес, както виждаме от тези разговори. Нищо конкретно по "Южен поток“, "Белене“, хъб "Балкан“. Ще следим как ще се развиват нещата, но смятаме, че трябва да продължат разговорите“, категорична беше Нинова.

"Добре е, че имаше срещи на президента Румен Радев и премиера Борисов в Русия. Чрез тях се размразиха българо-руските отношения. Надяваме се диалогът, който започна между България и Русия, да продължи на всички политически, дипломатически и икономически равнища, защото е в интерес на България. БСП подкрепя изграждането на АЕЦ „Белене“. От това, което чухме от медиите, този проект и неговото стартиране отново е поставен в решение на българското правителство. Руската страна е готова да се включи, но едва след като България си изясни какво иска. Нашето правителство явно още не е изяснило. Очакваме да внесат поне отпадането на мораториума“, завърши тя.

Водещи новини

Още новини