ДСБ: Бягството от отговорност е запазена марка на Бойко Борисов

share

ДСБ ще сезира парламентарната комисия за борба с корупцията заради изказване за формирането на субсидиите на независимите депутати на министъра на вътрешните работи, съобщи днес на пресконференция депутатът от "Синята коалиция" Веселин Методиев.

На 28 декември Цветан Цветанов заяви: "Това, което мога да кажа, и това, което е публично известно - има част от независимите депутати, които са прехвърли своята субсидия и я получават от политическа партия ГЕРБ, за осъществяване на техния парламентарен живот".

"Констатираме, че корупцията се е превърнала в модел, по който в България се е формирало парламентарното мнозинство", коментира зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев. Според Методиев пък това е "признание за връх на политическа корупция".

"За първи път в новата история на България мнозинство се формира чрез плащане на депутати, за да гласуват заедно с правителството", заяви още Кънев. Според десните е налице и признание, че "независимите депутати са зависими от това, че на тях им се плаща за техния глас".

От ДСБ заявиха, че биха подкрепили промени в правилата за субсидиите независимо от коя партия е предложението.

Кънев коментира и темата за предсрочни избори. "Бягството от отговорност е запазена марка на премиера Бойко Борисов, който досега не е завършил нито един мандат, даден му на избори", уточни той.

Водещи новини

Още новини