ДСБ: Същинският вот на недоверие тепърва предстои

  • 11 юли 2011 13:07

  • 1851
  • 4
ДСБ: Същинският вот на недоверие тепърва предстои
© Булфото

Това обяви лидерът на тъмносините Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - по време на брифинг в централата на партията.

„Това е продължение на нашата политика от февруари месец, когато ние снехме доверието от вицепремиера и вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и поискахме от Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да го освободи от кабинета", обясни Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

По думите му, естественото продължение на политическата позиция на демократите е да подкрепят вот на недоверие, независимо от къде идва.

„Ние имаме информация, че се готви такъв вот и той ще бъде внесен в края на тази седмица или най-късно в началото на другата седмица", обясни още лидерът на ДСБ.

Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - посочи, че повече мотиви за подкрепата на вота на недоверие за провала на политиката в сектора за сигурност ще станат ясни по време на дебатите.

"Той изтъкна обаче, че Синята коалиция няма да участва при внасянето на един такъв вот. „Решихме, че не бива ние да внасяме вот на недоверие", обясни Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -. По думите му, и да бъде освободен, и да не бъде освободен Цветанов, негативите падат тежко върху ГЕРБ.

"Ние не сме загрижени за здравословното функциониране на ГЕРБ", отговори Костов на въпрос дали евентуалното отстраняване на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа би се отразило на предизборната им кампания с оглед факта, че той е председател на предизборния щаб.

От ДСБ посочиха, че и вицепремиерът Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи също критикува сферата за сигурност. „Явно и в правителството виждат дефектите в работата на министъра на вътрешните работи", коментира Екатерина Михайлова.

Тя посочи от своя страна, че ДСБ нямат друга опция за реакция, след като вече са свалили доверие от министър Цветанов. „Истинският вот на недоверие ще се състои, когато се проведат съответните избори - президентски и местни. Тогава ще се види има ли доверие, има ли недоверие към кабинета", коментира още Михайлова.

Зам.- председателят на НС обясни, че ДСБ може да бъдат обвинени, че подкрепят вот на ДПС и БСП, но по думите й, ще се види кой ще гласува. Тя предположи, че в подкрепа на вота ще гласуват много повече депутати, не само от тези две парламентарни групи.

Гласуването за вот на недоверие изисква 121 гласа „за", обясни Михайлова и посочи, че това е вид квалифицирано мнозинство. „Това е нещо различно от гласуването в петък, когато самите управляващи в лицето на ГЕРБ не бяха в зала, не защитиха закона, който беше внесен от страна на правителството за конфискация на имущество и съвсем ясно показаха, че освен тези, които гласуват срещу закона, самите управляващи не са убедени в това", подчерта Михайлова и допълни, че липсата на депутати и становищата на комисията са го показали.

В момента се сключват споразуменията за съвместно явяване на партиите в Синята коалиция на местните избори, обясни Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -. Може би ще има коалиции в големите градове в страната като почти е сигурно, че такива ще има в десетте най-големи града, обясни Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1851 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
IMX

2011.07.12 | 09:16

4
Браво Костов, мачкай тази недодялата и крадлива пасмина от ГЕРБ, която тотално се самозабрави и започна да дерибейства над ограбения и деморализиран български народ така, както 20 години не са го правили предшествениците им, в това число и ти! Защото макари твоето правителство да имаше доста грешки, управляваше 100 пъти по-добре от сегашните неграмотници от ГЕРБ, които са истински паразити! За нула време изхарчиха над 3 милиарда от фискалния резерв, такива лумпени никога не е имало! И имат наглостта откакто са дошли на власт да обвиняват другите за корупцията и разсипничеството им, а те за нула време направиха икономиката на нищо, замразиха заплати и пенсии, изритаха на улицата сума ти хора, които са безработни, цените на всичко скочиха до небесата, а непрекъснато се хвалят колко магистрали и спортни зали строяли! А аз не виждам нито една започната от тях самите магистрала, завършиха само някои започнати от предишните правителства! Е няма такива диваци просто, ОСТАВКА и това е! Трябва ново, национално и социално отговорно правителство извън партиите на статуквото(БСП, ДПС, НДСВ и най-вече ГЕРБ). Дори и да няма друга алтернатива, дори Костов да не е изцяло китка за мирисане, то определено е за предпочитане пред сегашните безобразници, начело с простака-пожарникар ББ и оня тъп ченгесар- Цецо Шлифера!
2

2011.07.12 | 09:15

3
Браво!Точно така-до голяма степен съм сагласен с коментара.Проблема е,че малко хора виждат нещата по този начин ми се струва.Хора отворете си очите и не вярвайте на ДС манипулациите ,които водят повече от десет години за очерняне на дясното и на И.Костов.
един от народа

2011.07.12 | 09:15

2
Дано този път успеете.
КУР ЗА БОЛШЕВИКИТЕ

2011.07.12 | 09:14

1
Костов,Доган,серГЕЙ,Яне,Трактора,пролетарий от всички страни,съединявайте се!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини