Депутат ядосан защо още ползваме съветски самолети

Булфото/Архив
share

Петър Славов от Реформаторския блок (РБ) направи критичен коментар по повод изявлението на ген. Румен Радев пред медиите вчера. Депутатът не се съгласи с твърдението на бившия вече военен по повод охраната на небето ни. Славов не скри и раздразнението си как се е позволило все още авиацията ни да разчита само на руски самолети.

„Такива думи, ако не са плод на левичарско-евразийско (предизборно) говорене, издават тежка некомпетентност! Чл. 130 от Закона за отбраната и въоръжените сили изрично посочва, че охраната се извършва САМОСТОЯТЕЛНО ИЛИ СЪВМЕСТНО със сили на съюзниците ни! За никакъв отказ на БГ ВВС от охрана на небето ни не става и дума (друг е въпросът, защо авиацията ни още разчита на съветски самолети отпреди 30г. И защо 'другарите' профукаха милиарди излишък 2005-08 и дори и 1 нов самолет не купиха?!)“, написа във фейсбук депутатът.

През социалната мрежа Славов попита ген. Радев не е ли имал проблем със закон от 2009 г., когато се е приемало съвместно с НАТО да изпълняваме обща охрана. Депутатът припомня, че тогава именно Радев е оглавил Военновъздушните сили (ВВС).

Водещи новини

Още новини