Илияна Йотова: Ген. Румен Радев ще спечели президентските избори и гражданите ще се гордеят

  • 17 август 2016 07:45

  • 7740
  • 2
Илияна Йотова: Ген. Румен Радев ще спечели президентските избори и гражданите ще се гордеят
©

Убедена съм, че ще спечелим президентските избори и гражданите ще се гордеят с кандидата ни. Това каза евродепутатът и член на Изпълнително бюро на БСП Илияна Йотова в ефира на БТВ.

По думите й БСП е единствената партията на политическата сцена, която е направила избора на президентската си двойка най-прозрачно. „Днес след броени часове след Националния съвет БСП ще обяви официално кандидатът си за президент. Тя отказа да коментира изказванията на омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, която се отказа от надпреварата за президент на БСП, както и дали тя ще е номинирана за вицепрезидент.

„Няма разделение в партията“, увери тя. „Ген. Радев е номинация не на Първанов, а от структурите на БСП. Той ще бъде номиниран, според мен. Тежката дума, независимо от преговорите, е на Националния съвет на партията. Той е сред седемте номинации“, подчерта Йотова. Тя добави, че в тази връзка вижда известна нервност и несигурност в ГЕРБ след обявяването на ген. Румен Радев за кандидат-президентът на БСП. „ГЕРБ няма да спечелят тези избори“, категорична беше Йотова.

„БСП беше изключително отговорна партия по темата сигурност. Тя отложи своя вот на недоверие след събитията в Турция, но г-жа Бъчварова отдавна го заслужава. Аз като български гражданин не се чувствам достатъчно сигурна. Само преди дни тя ни уверяваше, че ние сме най-сигурната държава, в същото време Сърбия ни връща над 2000 мигранти. Европа вече прави обратен завой в позицията си за бежанците. Има отказ от прием и създаването на своеобразен център на Балканите. Притеснително е, че правителството ни няма позиция по въпроса“, отбеляза евродепутатът.

„Смятам, че тази коалиция в момента няма да издържи, защото в нея няма живот, няма визия, няма перспектива. Живеем в трудни времена, а институциите нямат визия за страната ни. Всички вече са наясно, че със санкции нищо добро не се постига. Без Русия няма да се справим с тероризма. Всички разчитат на нея“, каза още Йотова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7740 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.08.19 | 16:19

2
Лошото е ,че ще се яви от БСП,която е бита карта,необичана и нежелана столетница.Иначе явно човека не е лош,но пък и никой не го познава!

2016.08.19 | 16:19

1
Еееееех мечтиииии.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини