Радан Кънев във Фейсбук: Нови коледни изненади от "Влади"...

Фейсбук
share

Лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира във Фейсбук статия от днешния брой на в."Сега", според която министърът на финансите Владислав Горанов съвсем не се е отказал от налагането на най-спорното си данъчно облагане - т.нар. данък "уикенд".

"Предложението му не мина в пълния си вид през одобрение на Народното събрание, но окончателният вариант на приетия Закон за ДДС е отворил широка врата за прилагането му "по втория начин" - чрез правилник на МФ.

Така всички фирми ще бъдат длъжни да връщат част от ДДС за служебните си стоки и услуги, в случай че собствениците или работниците ги ползват и за лични нужди.

Още по-скандалното е, че за разлика от първоначалния вариант на МФ, който предвиждаше данъкът да се налага само при вещи с цена над 700 лв. (стойност, която беше увеличена от Владислав Горанов до 2000-5000 лева под натиск от депутатите от собствената му партия ГЕРБ), сега таван за данък "уикенд" няма".

Проектът за Правилник за прилагане на закона за ДДС е публикуван за обществено обсъждане на 15 декември, като срокът за забележки приключва на 29 декември - два дни преди Нова Година.

Така обсъждането на най-спорната данъчна инициатива на ГЕРБ ще бъде "претупано" между Коледните и Новогодишните празници.

В него става ясно, че от февруари фирмите ще трябва да прилагат нови образци на документите, в които се отчитат продажбите и покупките, при които е платен и възстановен ДДС", пише в. "Сега".

"Ето това е темата за доверието", написа Кънев днес в социалната мрежа и добави: "Нови коледни изненади от "Влади"...".
"Надявам се, че колегите от РБ, които "преговарят" за нова порция лъжи, разбират едно: Оставката на г-н Горанов е минималното мислимо условие за провеждане на десни политики, разумно и отчетно харчене на общите пари и стратегическа стопанска политика", пише Радан Къев във Фейсбук.
 

Водещи новини

Още новини