Борисов: Ще си дам здравето за стабилността на България, полагаме огромни усилия (снимки)

  • 17 декември 2015 14:20

  • 7413
  • 80
Борисов: Ще си дам здравето за стабилността на България, полагаме огромни усилия (снимки)
© Facebook

"Ще си дам здравето, и си го давам, за тази стабилност и да може България, в този размирен свят, да бъде стабилна. Дойдоха лидерите от Турция, Великобритания, Германия, Бавария, да кажат, че се справяме добре, да ни дадат за пример. Полагаме огромни усилия във всички сфери". Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред български журналисти в Брюксел преди срещата на своите колеги от Европейската народна партия (ЕНП).

Премиерът коментира и политическите събития от последните дни. "Моята добрина, толерантност и желание за стабилност, си имат все пак някакви граници, в рамките на нормалното. Казах, че ще стоя, докато съм поел ангажимент към Реформаторския блок и ГЕРБ. Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и беше този, който държеше да се знае под клетва, че ще изкараме четири години и няма да разбутам аз правителството. Всички ме подозираха, че аз ще търся предсрочни избори, за да си направим по-голямо мнозинство в парламента и да отидем едновременно към президентски избори", посочи Борисов.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г коментира и думите на председателя на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в за предсрочни избори догодина. По думите му всеки си има партия и следва да си я гледа. "Не коментирам другите лидери. Ако искат, можем да си премерим силите пак. Това са допълнително 40-50 милиона лева за избори, допълнително напрежение в държавата. Във всички случаи това намалява инвестициите, служебно правителство трайно дестабилизира страната", категоричен беше Борисов.

"От какво са недоволни - че ръстът на икономиката е три процента, че свалихме дефицита на два процента, че 3,7 милиарда лева изплатихме на вложителите в КТБ, която те съсипаха, че в бюджета има 2,6 милиарда лева повече от контрабандистите? Искат да им върнат парите на контрабандистите ли догодина? От кое са недоволни - че всяка година, за всеки празник, 50 милиона лева даваме за българските пенсионери - да получат добавка извън бюджета; че се ремонтираха старите магистрали, че усвояването на еврофондовете мина 94 процента, а бяха абсолютно спрени? Кое по-добро ще им се случи - че селските програми тръгнаха, въобще не бяха акредитирани? Кой иска това да се случи? Добре дошли са на избори. Кой може да постигне това, което постигнахме за една година?", пита се премиерът.

"НЗОК от 400 милиона дефицит сега е под 10 милиона лева, всеки ден откриваме и започва да работи най-добрата медицинска апаратура, няма повече да има списъци с чакащи за лечение онкоболни. Кое от всичко това не харесва на няколко групи олигарси, които бяха свикнали да се хранят от контрабандата, попита премиерът. Бензинът падна под два лева след нашите мерки. Защо не паднат цените сега? Когато бензинът струваше 2,50 лева за литър, всички щяха да вдигат цените двойно. Сега защо не ги свалят? Кое не им харесва? Че падна цената на бензина? Че се направи конституционна реформа, която дори не сме мислили, че може да мине в такъв парламент? Който иска, да каже: "Аз искам всичко това да го няма, защото ще се случи еди какво си".

"Тогава ще го разбера, но всички да искат да ни намират кусури, когато знаят, че са се провалили, да знаят, че няма да могат да се справят по-добре. Кой може да се справи по-добре от това правителство - Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, как в изолацията, в която изпадна? БСП видяхме преди година и изброих къде се провалиха тотално. Или ДПС? Като има предсрочни избори - с кого", коментира министър-председателят.

"Твърдо съм "за" външните граници да бъдат охранявани така, както българските, а държавите, които не могат да се справят, да бъдат подпомогнати", каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. "Радвам се, че това, което от месеци говорих, стана позиция на Европейската комисия. Ясно и точно обясних и в ЕНП, и на заседанията на Европейския съвет, как трябва да се охраняват шенгенски граници", посочи премиерът.

Той заяви, че се надява Европейският съвет да успее да заеме позиция за ограничаването на миграционните потоци, а тези мигранти, които са в ЕС, да намерят реализация, образование и работа. Премиерът изрази надежда останалите в ЕС мигранти да бъдат интегрирани, а след това, на квотен принцип и според възможностите, да бъдат приемани други.

Премиерът на България призова да бъдат извършвани съответните проверки и да бъдат пропускани онези, които бягат, за да спасят живота си. Тези, които търсят по-добър начин на живот, трябва да бъдат третирани като икономически мигранти и да търсят по друг начин прехраната си, добави министър-председателят.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7413 80

Свързани новини

Коментари 80

Добави коментар
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2016.01.06 | 22:40

80
Тиквата с тая минетчийска уста само лъжи ръси. Като циганките кypви по Сливница.

2016.01.06 | 22:40

79
Осран шопар !

2016.01.06 | 22:40

78
Тръгнал със скъсани копчета по ръкавите ?! Разпасана гайда ! Дейба и циганина му банкянски ! Тъпа и проста мутра крадлива , а не премиер !
Атакист

2016.01.06 | 22:40

77
Има един човек, който ще спаси България от гербераската сган. Този човек се казва Волен Сидеров. Давай Волене, ние сме с теб! Удряй шамарите на гербавата власт.
баба гицка

2016.01.06 | 22:40

76
БРАВО ГЕНЕРАЛЕ - БОГ да те пази
100

2016.01.06 | 22:39

75
Желая ти късмет и здраве, бате Бойко !

2016.01.06 | 22:37

74
Да живее и пребъде във вековете великата партия Герб и нейният вожд и ръководител бат Бойко ,който е готов дори да си даде и здравето за да съсипят напълно България.
егати тъпотията

2016.01.06 | 22:37

73
просто да изпаднеш в умиление от тиквените откровения....
АбеТъпак

2016.01.06 | 22:11

72
Кой се интересува от болното ти здраве бе глупак?!
OSMANBOOOSTER

2015.12.21 | 01:02

31
Джамия в Южна Германия бе затворена и претърсена след като властите установили, че е поощрявала насилие и е набирала пари за терористични организации, съобщи днес министърът на вътрешните работи NIE VURVIM V OBRATNA POSOKA

2016.01.06 | 22:11

71
админе на маикати п......та

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини