Комисията "Сидеров": Имунитетът му да се свали

Булфото
share

Временната комисия, която трябва да проучи искането на главния прокурор за сваляне на имунитета на депутата Волен Сидеров, ще внесе доклада си в пленарна зала утре. Вероятно решението ще бъде взето другата седмица.

Това каза пред журналисти заместник-председателят на парламента и председател на комисията Димитър Главчев. Взехме решение да предложим в пленарна зала разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов, каза още той. Решихме заседанието на комисията да бъде с такава спешност, защото смятаме, че българските граждани очакват бързи решения. Даже смятам, че до известна степен сме закъснели. Смятам, че имаше необходимост от бързи решения. Това е първото искане от главния прокурор Сотир Цацаров за такова решение, което е за събитията от 10 октомври, а искането от 12 октомври, допълни Главчев

Той уточни, че комисията днес е заседавала закрито, за да не се издаде следствената тайна, която представляват имената на свидетелите на инцидента и на присъствалите полицаи. Главчев заяви, че работата на комисията не е да правораздава, а да установи фактите и обстоятелствата и да отговори положително или не на искането на главния прокурор за свалянето на имунитета на Сидеров.

Заместник-председателят на НС посочи в отговор на обвиненията на Волен Сидеров, че комисията се е превърнала в "трибунал", че думата днес е била дадена и на Сидеров и на депутата от "Атака" Явор Нотев, но те са преценили, че не искат да се възползват от тази възможност.

Водещи новини

Още новини