Симеонов: Българската външна политика става все по-адекватна

share

Европейските лидери отдавна са осъзнали проблема, който ще създадат бежанците за Европейския съюз. Предложената зона за сигурност в Сирия и Либия ще свърши работа. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в предаването "Още от деня" по БНТ.

Според него е добре да се вземе общо решение за бежанците, защото страната ни е потърпевша. Симеонов заяви, че САЩ и Турция са виновни за кризите с бежанците. "Всички знаем как те въоръжаваха бунтовниците в тези страни".

Той отбеляза като положителен знак фактът, че българската външна политика става все по-адекватна. И допълни, че това се дължи на патриотите в парламента.

В този момент водещият отбеляза, че усеща смекчаване на позицията му от по-рано днес относно предложението страната ни да се превърне в "гореща точка" за бежанците в Европа. Той цитира думи на другия съпредседател на патриотите Красимир Каракачанов, който определи идеята като безумна и безотговорна. Симеонов обаче бе категоричен, че не се разграничава от думите на колегата си, а ги споделя.

Водещи новини

Още новини