Кънев: България е под заплаха, сами не можем да се борим с бежанската вълна

  • 24 септември 2015 17:21

  • 2396
  • 9
Кънев: България е под заплаха, сами не можем да се борим с бежанската вълна
©

Няма достатъчно яснота на европейско ниво какво се случва с мигрантската криза в момента. Тук големият въпрос е ще има ли обща европейска политика по този проблем. В момента ние говорим с три месеца закъснение. Сега е моментът да видим промяна в Европа, защото няма как да върнем телените мрежи. Това каза лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и в студиото на "Лице в лице" по БТВ.

Според него, ако не се вземат мерки граничните държави ще страдат. "Всеки е потенциално засегнат, особено който е в периферията на Евросъюза. В тази връзка ние трябва да приветстваме усилията на премиера за справяне с общи европейски усилия. Сега сме свидетели на общ европейски хленч. Свидетели сме, че дори най-големите европейски държави не могат да се справят с бежанската криза". Думите на десния политик са по повод идеята страната ни да стане "гореща точка" за бежанците по пътя им към Европа.

"Благодарение на усилията ни България в момента не е държава с голяма бежанска вълна, но е под заплаха. Сами не можем да се борим", смята Кънев.

Проектът за промените в Конституцията, който представихме е максималното възможният без Велико народно събрание в този парламент, посочи Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и. "Той отпушва съдебната реформа и дава началото. Той ще помогне системата да се пребори с вътрешната корупция и да заздрави връзките с другите власти. За първи път ще има някаква форма на контрол върху българската прокуратура. Наясно сме, че подкрепата ни е малка. Всичко което правим е в името на добър краен резултат", увери Кънев.

"Г-н Местан постави под съмнение квотното разпределение във ВСС. Целият ми 22-годишен опит ме убеди, че на мъж турчин думите му на две не се дели. Това ми дава надежда, че той ще удържи на думата си и на подписа си и след това промените ще минат. След което те ще бъдат атакувани в Конституционния съд от БСП и ДПС и след като се провери дали са допустими, ще бъдат приети", убеден е Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Според реформаторът рано или късно Велико НС ще трябва да има. "Въпросът е дали България в тази тежка геополитическа обстановка може да си позволи предсрочни избори. Според премиера не бива да се стига до това, но според нас, ако България се спъне в своята съдебна реформа, предсрочните избори ще са неизбежни". Според думите му трябва да сме готови за промяна.

"Докато ние сме на власт ДПС ще са в опозиция, ако ДПС дойде на власт - ние ще сме в опозиция. Конституционният дебат винаги иска мнозинство, включващо и опозицията. Ако няма подкрепата на всички политически сили промяна в Конституцията не може да има. Ние имаме нужда от подкрепата на опозицията, дори и на БСП. За съжаление те проявиха безотговорност към избирателите си и отказаха", отбеляза Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2396 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2015.10.11 | 11:43

8
Нашите европедераси сами не можели да се борят с бежанците ! А Тодор Живков можеше ! Пиле не можеше да мине през нашите граници без разрешение ! Всичко разрушиха и опоскаха всички управляващи след 1989 г . СЪД ! КОНФИСКАЦИЯ ! ДЪЛЪГ ЗАТВОР !

2015.10.11 | 11:44

9
плачи повече, белкем некой освен теб ти обърне внимание, трол мръсен! педеРуски гъзомииник!!
Признание за провал

2015.10.11 | 11:43

7
Това вече е признание за провал на властта и управляващата коалиция. До преди няколко дни правителството на Борисов ни казваше, че българските граници се пазят най-добре в ЕС, а сега Радан Кънев ми казва, че Българя не е в състояние да се справи с бежанската вълна и с охраната по границите.
ВВЦ

2015.10.11 | 11:43

6
А МОЖАХТЕ да ОГРАБИТЕ цял НАРОД. а гадини
ПАЛЕСТИНА

2015.10.01 | 08:21

5
Гъзомииник си ти соросоид гаден още малко и ще го духате боклуци хамерикански.
Рони

2015.10.01 | 08:19

4
Усилията на премиера видяхме до какво водят - до гаф, след гаф...
ОСТАВКА !!!

2015.10.01 | 08:19

3
Оставка на цялото правителство като няма сили да укрепи и охранява границите на Българя !!!

2015.10.01 | 08:19

2
Ми, връщаме минните заграждения по границата бе, Кънев! Евтино и ефективно!
Българин

2015.10.01 | 08:18

1
Всичко се свежда до опазване на територията си. Да се върнем преди 30 г. и какво беше. ѝТази демокрация е пагубна за България.........

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини