Румен Овчаров: Сергей Станишев не е незаменим (видео)

share

Няма незаменими хора и никой не е вечен. Така лидерът на столичната организация на БСП Румен Овчаров коментира пред БНТ появилите се гласове за оставка на лидера на партията Сергей Станишев.

Темата за промяната в БСП стои, но тя не е въпрос на емоции и външни фактори като Бойко Борисов и Ахмед Доган. Има конгрес и процедури, по които това се случва, убеден е Овчаров.

В БСП има място и за Георги Първанов и за Сергей Станишев, но не е ясно какъв вариант е по реалистичен – македонския или унгарския, мистериозно начерта бъдещето на партията Овчаров.

В Унгария бившият министър-председател след 8 години в опозиция се върна на власт, а в Македония бившият вече президент се върна в старата си партия и я оглави, припомни социалистът. Той обаче категорично отрече да знае кои са саботьорите, които са работили срещу БСП по време на изборите. Овчаров определи като интригантски разсъжденията на Бойко Борисов, че Георги Първанов е предизвикал загубата на Ивайло Калфин на президентските избори и е изградил плацдарм от верни червени кметове в знакови общини на местните избори.

Водещи новини

Още новини