Румен Овчаров чака Уорлик да го подкрепи

  • 30 май 2011 21:16

  • 931
  • 0
Румен Овчаров чака Уорлик да го подкрепи
©

Искам американският посланик Джеймс Уорлик  да застане зад гърба ми и да подкрепи и мен, както подкрепи премиера Бойко Борисов в парламента, обяви пред "Труд" червеният депутат Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в.

Бившият икономически министър се оказа поредната мишена в Уикилийкс. Грами, препечатани от сайта Биволъ, разкриват социалиста като истински Дарт Вейдър в политиката и енергийния пазар. Техен автор е експосланикът на САЩ у нас Джон Байърли.

"Овчаров е загадъчна и противоречива фигура - свързана с корупцията и руските енергийни интереси, но също е и за по-либерална икономическа политика, за разлика от много от неговите колеги социалисти. Той има политическите и умствени способности да подбира най-добрите играчи на масата, но е предпазлив и потаен. В лични срещи, лице в лице, той може да бъде едновременно и очарователeн и отблъскващ", пише Байърли. "Притесненията ни за тъмната страна на Овчаров са достатъчно основателни, за да сме против провеждането на срещи с неговите колеги на същото ниво в кабинета. "Конфликт на интереси " ще бъде най-мекият начин да се опишат отношенията му с частния сектор - и руския и българския", смята посланикът.

"Въпреки това, за разлика от някои други министри в това правителство, ние нямаме доклади за участието на Овчаров в корупция, пряко засягаща американски компании. В определена степен той е облагодетелстван лично от позицията си в правителството и изглежда, че това е най-вече заради топлите му отношения с различни руски енергийни интереси и български посредници, участващи заедно в сключването на големи сделки", анализира още Байърли. Той директно пише, че България "се е предала" в сделката за доставки на руски газ

Последвайте канала на

931 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини