Румен Петков с остри нападки към Радан Кънев: Никой не се е опитвал така явно да яхне съдебната сист

Булфото
share

Съдебната реформа е много сериозна и трябва да има обществени дебати. Аз съм доволен, че АБВ е една от движещите сили по отношение на тази реформа. Благодарение на нас се избегнаха редица нарушения и точки, които са в разрез с разпоредбите на Венецианската комисия.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Румен Петков от АБВ. Той коментира темата за съдебната система и съдебната реформа. В последните дни се появиха няколко тези, които опростачват тази реформа. Господин Радан Кънев нарича решенията на Конституционния съд "робия". това е недопустимо. Той явно е наясно, че някои от предложенията на РБ са противоконституционни и затова говори тези неща. Никой не си е позволявал така явно да яхне магистратите и Висшия съдебен съвет. Това е политически цинизъм. Аз не знам какво са си говорили г-н Кънев и Лютви Местан, но у мен остава чувството, че политиците се опитват да ръководят и да контролират съдебната система, поясни Петков.

Няма друга държава, която да си пише промените в Конституцията за една седмица. Предложените по този начин промени са вредни за обществото. Никой не обясни как тези промени ще ускорят правораздаването. Тези промени няма да донесат нищо. Ние искаме промени, които да дадат ясни резултати. Министър Христо Иванов е слаб. Самият факт, че Бойко Борисов не го взе при последните преговори, говори достатъчно, категоричен беше Петков.

Водещи новини

Още новини