Ако стане по-голямо бедствие, тъпаните и мегафоните ли ще вадим, попита Янкова

Булфото
share

Бих споделила, че в моя съзнателен живот е имало много повече сняг в Родопите. Хората през тези седем дни не чуха нищо. Нямаше никаква информация. Не го чуха, защото нямаха и ток.

Това заяви народният представител Дора Янкова от парламентарната група на БСП - Лява България. Тя коментира днешното изслушване в Народното събрание на вицепремиера Меглена Кунева и министрите Лиляна Павлова, Ивелина Василева и Теменужка Петкова във връзка с последните обилни снеговалежи в страната. За нас този дебат е, за да има решения. Обръщам се към Теменужка Петкова. Вие трябва да станете още по-добър стопанин на електропреносната мрежа. Ние ще ви подкрепим за това. Ще настояваме пред КЕВР за повече пари. Ще ви подкрепим инвестициите на ЕРП-тата да бъдат повече под земята, каза ощя Янкова.

България загуби системата си за оповестяване. Не искам да си представям какво ще стане, ако има по-голямо бедствие. Тогава какво ще правим? Ще извадим тъпаните и мегафоните ли? Инициативата да направим това изслушване беше полезна, въпреки че жителите на 407 населени места няма да го чуят, защото все още нямат ток, завърши тя.

Водещи новини

Още новини