Екоминистърът: Ще изведем водата извън село Мало Конаре

  • 14 март 2015 14:12

  • 2528
  • 13
Екоминистърът: Ще изведем водата извън село Мало Конаре
©

Пожарникари се опитват да изпомпват водата от наводнените къщи в пазарджишкото село Мало Конаре, но се е получил обратен ефект, затова целта сега е водата да се изведе извън селото. Това каза при оглед в селото министърът на околната среда и водите Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва, предаде Фокус.

„Трудно е, защото селото е в низина и нивото на подпочвените води е по-високо. В момента всички отговорни институции помагат на община Пазарджик да се справи с проблема. Няма опасност за населението. Има готовност и за евакуацията на животни или изнасянето на имущество от приземните етажи в селото, които са наводнени”, посочи министър Василева.

Тя увери, че ако има пострадали домакинства, те ще бъдат обезщетени от държавата. Също така напомни, че отговорност на общините е да почистват отводнителните и напоителните си канали. „Общините също трябва да потърсят възможности чрез своите бюджети да осъществяват необходимите системи за отвеждането на водите извън населените места”, каза още тя.

Министър Василева заяви, че ще остане в бедстващото населено място, докато това е необходимо и ще продължи да следи работата на отговорните институции.

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева припомни, че собствениците на пострадали земеделски площи или удавени животни могат да получат помощ от държавата. За целта те трябва да се обърнат към областните служби по земеделие, в които има сформирани комисии, които да оценят щетите.

„В момента на практика помагаме на община Пазарджик, тъй като непроходимият отводнителен канал е неин. Техниката е тук и работи по отстраняване на проблема и се надяваме, че ще се справим, въпреки лошото време”, каза министър Танева.

Тя уточни, че отговорност на клоновете на напоителни системи е да следят нивата но водните басейни и да реагират своевременно, за да не се стига до наводнения. „Ясна е държавната помощ, това е инструментът, който държавата прилага при наводнени земеделски площи или издавени животни”. Министър Танева припомни, че е добра практика земеделските стопани да застраховат площите си.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2528 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2015.03.15 | 10:32

13
Където е ГЕРБ , там е смъртта, бедността , мизерията , престъпността, педерастията , наркоманията и измамата ! ТИКВОМУТРАТА Борисов ви ги гарантира ! Увеличението на тока е САМО НАЧАЛОТО !ИДИОТИ ли сте да поддържате ГЕРБ ?! Само АТАКА е спасението !
путев

2015.03.15 | 10:32

12
кутевските изроди налазиха...вашта мама тъпа безработна

2015.03.15 | 10:31

11
Ще ни издави тая ТИКВА ! ТИКВОЧА е най - споменавания , тоест най - ПСУВАНИЯ политик в България ! Още преди години стадиони и зали скандираха ПЕДЕРАСТ , ПЕДЕРАСТ ! След това го погнаха с камъни ! Сега го чакат на гюме за по - страшни изпитания ! ГЛУПАВ НАГЛЕЦ ! Щемусейбемамата ! Ще пие БИРА !

2015.03.15 | 10:31

10
Обещания колкото си искате.Жалко за хората.Трябва действие,работа.

2015.03.15 | 10:31

9
ЗАРАДИ ГЕРБ и ТИКВАТА БУДА НАРОДЪТ ЗАГИВА !ИЗХОДЪТ Е ЕДИН ! СИДЕРОВ ПРЕМИЕР ! НА ВЛАСТ АТАКА ! ВСИЧКО ДРУГО Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ДОСЕГАШНАТА АГОНИЯ ! ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И ПРЕДАТЕЛИТЕ С БЕЛИТЕ ЯКИЧКИ НАЧЕЛО с ББ - В ЗАТВОРА ! ТОВА Е РЕФОРМАТА !

2015.03.15 | 10:31

8
Къде ще извежда водата?По това време?Че то като дойдат поройните пролетни дъждове,нали пак ще се напълни селото с вода?
Intel® Core™ i5-4670K

2015.03.15 | 10:31

7
Погледнете само как опозицията в лицето на БСП ДПС АТАКА, вижет само как троловете им обвиняват ГЕРБ за бедствията, на това аз му викам липса на опорни точки изтъркаха им се като електоратите им :))

2015.03.15 | 10:30

3
Кой гей бераски трол казваше че коалиция Герб ДПС не е имало? Я погледни как задружно троловете им плюете по Атака :))и да не забравяме че коалиционният им партньор ДПС ги подкрепи за големият заем от 16 милиарда!

2015.03.15 | 10:31

6
Ако не беше това правителство , да е било наистина страшно, даже да не сме и разбрали от информационното затъмнение на пеевските медии.

2015.03.15 | 10:30

5
Бедността става все по голяма мизерията вече е непоносима народът гине и се топи а наглите мутри от ГЕРБ изобщо не им дреме за бедственото положение в България вече повече от 10 дена повечето населени места в югоизточна България са откъснати от света вместо това тези мутри чертаят и кроят бъдещите си фалшификации ресурсът го имат 16 милиарда откраднати от гърбат на народа пари! преди да дойдат мутрите на власт никой не си позволяваше да фалшифицира изборите само мутрите погазиха това свещено ни право на избор сега искат да ограничат и свободата на словото долу наглите мутри от герб да ги изметем завинаги от политическата карта!

2015.03.15 | 10:30

4
само прикизки и никой не работи

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини