Теменужка Петкова: Няма да глобяваме EVN заради проблемите с електричеството в Хасковска област през

  • 26 май 2015 12:59

  • 1062
  • 1
Теменужка Петкова: Няма да глобяваме EVN заради проблемите с електричеството в Хасковска област през
©

Природните бедствия през изминалата зима бяха без аналог за последните 30 години.

Това заяви енергийният министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по по време на днешния парламентарен контрол. Тя отговори на въпрос на Борислав Иглев, депутат от БДЦ, който попита дали ще има глоби за ЕРП-тата. В Хасковска област 700 населени места стояха една седмица без ток, на тъмно и студено. Вашето министерство направи ли проверка, защото някой трябва да понесе отговорност. Ще бъде ли глобено местното ЕРП, завърши въпроса си Иглев.

Природните бедствия бяха без аналог за последните 30 години. Цялата държава се бореше с последствията от тези стихии, заяви Петкова. Бяха пренасочени много екипи към най-пострадалите места. EVN формираха кризисен щаб. Наистина Хасковкска област беше една от най-пострадалите, но там беше направено всичко възможно, за да се отстранят авариите. Считам, че с тези действия реакцията на държавата беше бърза, навременна и адекватна. Основната причина за тези проблеми бяха лошите климатични условия. Такова нещо не е имало в последните 30 години. Не можем да търсим виновни. Направихме се изводите. Трябват промени в нормативната наредба и вече работим в тази насока. Създадена е междуведомествена група, която обсъжда нормативната наредба, завърши министърът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1062 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.26 | 15:17

1
те ни съдят за 1 милиард долара за пропуснати ползи(както турците са имали закон бг семейство е длъжно да нахрани турски войник и после да му плати задето си е хабил зъбите )но ние сакън да не привикат пак" пастирка" да дава обяснение в Виена

Добави коментар

Водещи новини