Лукарски се обяви "за" заема

share

Министърът на икономиката Божидар Лукарски обещава инвестиции в Северозапада. Това стана ясно след гостуването му в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

По думите на икономическия министър нужни са едва 2-3 години обучение на хората от Видин, Враца и Монтана, за да бъде ефектът от оперативната програма налице.

Министър Лукарски е за новия заем от 8 млрд. евро: „Аз съм за заема, смятам, че министър Горанов е един изключителен професионалист и правилно е преценил ситуацията“.
В действителност обаче, Лукарски признава, че е трябвало да се проведат консултации с останалите партии.

Помолен да си даде оценка за свършеното в първите му 100 дни, Божидар Лукарски отбеляза: „То, ако така беше измислено, в училище ние щяхме да си пишем оценките, не учителите. Депутатите, хората трябва да дадат оценката. Естествено, че всеки иска да е по-нагоре в класацията“.

Попитан каква икономика имаме първият в икономическото ведомство заяви: „Всякаква! Има заявени доста сериозни намерения за тези 100 дни“.

Запитан дали се страхува за министерското си място, министърът на икономиката посочи: „Аз да не съм се оженил за министерството, всяко начало си има и край“.

Водещи новини

Още новини