Агенцията за инвестициите преминава под разпореждането на Томислав Дончев

  • 18 ноември 2014 06:37

  • 1772
  • 0
Агенцията за инвестициите преминава под разпореждането на Томислав Дончев
©

Българската агенция за инвестиции най-вероятно ще премине под разпореждането на вицепремиера Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, пише в."Стандарт". С разделянето на министерството на икономиката и енергетиката на три отделни ведомства агенцията би трябвало да остане в ресора на министъра на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва.

Вицепремиерът Дончев настоявал той да наблюдава пряко агенцията, чиято задача е да привлича инвестиции в България и да подпомага стартиращи бизнес проекти като включително подготвя издаването на сертификати за VIP инвеститори.

Пренасочването на БАИ под пряко разпореждане на Министерски съвет ще изисква промяна в Закона за насърчаване на инвестициите. Причината е, че според него сертификатите за клас инвеститор и за приоритетни инвестиционни проекти се издават от министъра на икономиката.

Все още няма решение къде ще попадне единният орган за управление на полезните богатства. Най-вероятно той ще премине към Министерството на енергетиката.

Все още не са готови устройствените правилници за работата на трите нови министерства - на икономиката, на енергетиката и на туризма. Едва след тяхното приемане ще е ясно коя дирекция къде отива и какъв ще бъде персоналът й. Със сигурност във ведомството на Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва остава ОП "Конкурентоспособност", задграничните служби за търговско-икономически връзки, агенцията за малки и средни предприятия, агенцията за метрологичен и технически надзор, външноикономическата политика и експортното застраховане.

Все още не са уточнени ресорите на двамата зам.-министри на икономиката Любен Петров и Даниела Везиева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1772 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини