Росен Петров: „Червеи“ и „Октоподи“ ерозират доверието в службите

share

„В заключителните разпоредби в новия закон за МВР стана г-н Нунев и изведнъж предложи текст, с който двете фигури – главен секретер и шефа на ДАНС, да отпаднат автоматично 30 дни след приемането на закона. Това буквално взриви опозицията. Ние също казахме, че няма да гласуваме закон за един или двама човека“. Това каза пред Нова телевизия народният представител Росен Петров.

По думите му от там е тръгнал скандалът.

„ГЕРБ оттеглиха предложението си, защото разбраха, че е противоконституционно. Аз съм на мнението, че сега службите трябва да бъдат оставени на спокойствие. Проблемът в службите е системен“, допълни Петров.

Той припомни, че службите са били разбити преди 25 години, когато държавата е влязла в тях като „слон в стъкларски магазин“ и ние все още берем ядовете на това нещо. „Всякакви подхвърляния, „Червеи“, „Октоподи“ само ерозират доверието в службите.

По отношение на службите бих се вслушал в думите на г-н Борисов. „Знаете ли какво означава за една служба да бъде сменен директорът й? Ще се разтресе цялата торба и нищо няма да работи“, категоричен бе Петров.

Водещи новини

Още новини