Иванов: За мен е принципен въпрос чий скалп ще бъде взет

  • 15 февруари 2015 16:47

  • 2748
  • 6
Иванов: За мен е принципен въпрос чий скалп ще бъде взет
© Булфото

Не съм имал предвид конкретна личност, която трябва да понесе отговорност за сроковете за използване на специални разузнавателни средства. Това каза пред БНР министърът на правосъдието Христо Иванов в контекста на изказванията за дисциплинарно производство срещу председателя на СГС, която е подписвала разрешенията за използване на СРС разработката "Червеи".

Позицията ми към тази история е само през призмата на факта, че са издадени разрешения за използване на СРС и, че констатациите на бюрото в това отношение показват доста обезпокояващи факти за това как са издадени тези разрешения, които трябва да се изяснят дали това е така, чия е отговорността и, ако има основания, да бъде понесена съответната дисциплинарна или наказателна отговорност. Имам доста ограничено сечение с целия този сюжет, посочи правосъдният министър.

"Аз не съм фиксирал личност. Става дума за начина на издаване на тези разрешения. Става дума, също така, за това, че в Софийски градски съд има изследвания, които показват една много обезпокоителна тенденция разрешенията да се издават твърде лесно и много рядко да има откази. Става дума за цялата хигиена на този тип разрешения и достъпа до основни наши права, така че не мога да се съглася, че съм нападал някого".

Министърът припомни изказаната от него и премиера Борисов позиция, че въздържането от коментари по конкретни дела е важен елемент от разделението на властите. Трябва да има системен подход при реформата на сектор "Сигурност", заяви Иванов, но не коментира споровете около смяната на шефа на ДАНС и главния секретар на МВР:

Във всички тези служби въпросът е за това как упражняваме граждански контрол, как функционира съдебния контрол върху тяхната работа, когато те навлизат в личния живот на отделни граждани. Докато ние не съумеем да започнем този разговор - за дългосрочната форма в тези служби, винаги ще изпадаме в тези ситуации - на една хаотичност, категоричен е правосъдният министър.

Аз разбирам, че в момента, в който ние искаме да се посочи кой е виновният и чий скалп ще бъде взет, звучи като една доста неинтересна позиция, но, за мен, това е принципното решение, увери Иванов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2748 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
НЕГЛАСУВАЛ

2015.05.07 | 19:54

6
За червясването, разбрахме, а със КТБ-то, к'во стаа, а маскари!?!
AJ4A

2015.02.17 | 22:22

5
Къде е Христо Бисеров???? Къде са братя Галеви???? Къде са Орион-ците????
16 000 000 000€-10%лихва?

2015.02.16 | 00:12

4
СТРАХ ТРЕСЕ ЛАКЕЙТЕ ОТ ГЕРБЪЛЪ ТРЕСКА КЛАТИ ФЕСОВЕТЕ ИМ УСЕЩАТ КРАЯ СИ, ЛАКЕЙТЕ НА БОРИСОВ ОГЛУПЯХА СЪВСЕМ КОПИРАТ И РЕСТАРТИРАТ БРАУЗЪРА КАТО БЕСНИ КУЧЕТА ЗА ДА СИ ОЦЕНЯВАТ САМИ,16 000 000 000€ при 10% ЛИХВА-ГРАБЕЖ, НЕЗНАЯТ КАКВО ДА ЛЪЖАТ ВЕЧЕ НИЩО НЕ ИМ ВЪРВИ НИКОЙ НЕ ВЯРВА В ГЕРБЪЛЪ, ВЕЧЕ ХОРАТА ГИ МРАЗЯТ ПЛЮЯТ НА ЛЯВО НА ДЯСНО ВСЕКИ КОЙТО НЕ Е ЛУД ДА ГЛАСУВА ЗА АНАДОЛСКА ПАРТИЯ ГЕРБЪЛЪ И ОТ ЯД СЕ ТРЕСАТ, ТРЕПЕРЕТЕ ФЕСОВЕ ТРЕПЕРЕТЕ ГЕРБЕРАСТИ ЛЪВЪТ СЕ СЪБУДИ ИДВА ЗА ВАС ЖАДЕН Е ЗА ПРЕДАТЕЛСКА КРЪВ.ХОРАТА ЖИЕЯТ В МИЗЕРИЯ И БЕДНОСТ.ИДВА ВАШИЯТ КРАЙ ГЕРБЕРАСТИ.АМИН.ЗАЩО ГЕРБЪЛЪ и ДПС ГЛАСУВАТ ЗАЕДНО?16 000 000 000€-10%лихва?
Има ли лек ?

2015.02.16 | 00:12

3
Има ли пестицид за отърваване от ларвите на червивото рубладжийско задкулисие, което продължава да сее интриги, противопоставяне и политическо-икономичиеска разруха ?

2015.02.16 | 00:12

2
NE E LI CERVIASAL CELIIA NAGLASEN POLITICESKI ELIT NA BALGARIIA CERVIASVANETO ZAPOCNA OT GLAVATA BKP-BSP-dps-dsb-ataka-bbc -tatarcev kuklata na konci na ahmed dogan

2015.02.16 | 00:12

1
Този красавец, ако се сдобие с чалма и пушка може да стане министър на Ислямска държава.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини